2 TB-os szupergyors SSD a zsebedben a Samsungtól

A Samsung tavaly dobta piacra első hordozható SSD tárhelyét, aminek a folytatása most az év elején meg is érkezett. Az új hordozható SSD T3 sokban merít az előző generációból, többek között ugyanarra a megbízható V-NAND memória technológiára épül.

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy az SSD 450 MB/s olvasási és írási sebesség produkálására képes. Bár a T3 egy kicsit nehezebb és nagyobb, mint az elődje, még mindig kényelmesen elfér bárkinek a zsebében. Nyilvánvalóan a legnagyobb fejlesztés a jócskán megnövelt maximális kapacitás, ugyanis a készülék elérhető lesz 250 GB-os, 500 GB-os, 1 TB-os, valamint 2 TB-os változatban is.

A T3 ütésálló, és támogatja az USB 3.1, illetve a C típusú USB kapcsolódási lehetőségeket. Az adatok védelméről is gondoskodott a Samsung, ugyanis lehetőségünk van 256 bites AES hardveres titkosítással oltalmazni fájljainkat. A jelszavas védelmet akár egy Android alkalmazás segítségével is bármikor átállíthatjuk.

A T3 a következő hónapban kerül forgalmazásba az Egyesült Államokban, néhány európai országban, valamint Kínában és Koreában. Később további régiókban is elérhető lesz, egyelőre ismeretlen áron. Az viszont borítékolható, hogy cseppet sem lesz olcsó, hiszen a T1 1 TB-os változata 600 dollárért volt kapható a bemutató után, míg a SanDisk 2 TB-os SSD-je nem kevesebb, mint 800 dollárba kerül.

forrás: Engadget

Szólj hozzá