20 év szünet után jön az új Atari konzol

A régi idők konzol óriása az Atari, amelynek olyan kultikus játékokat köszönhetünk, mint a Pong vagy a Space Invaders. Bár a cég a 80-as évek játékosvilágának meghatározó alakja volt, végül a Nintendo, a Sega és a Sony kiszorította őket a piacról. Az utolsó konzoljuk, az Atari Jaguar ’93-ban jelent meg, ám már ez is sikertelen próbálkozásnak bizonyult arra, hogy visszaszerezzék trónjukat.

Manapság a cég főleg a mobilos játékok piacán van jelen, így mindenkit meglepetésként ért a weboldalukra felkerült rövid trailer, amiben néhány közeli képkockát láthatunk egy retro fafelületről, valamint egy felvillanó Atari logót. A videót egy sokat sejtető “Coming Soon”, azaz “Hamarosan érkezik” felírat zárja.

A cégvezető Fred Chesnais megerősítette, hogy az Atari egy új konzollal fog a hardverpiacra lépni. Annyit árult még el, hogy a gép PC technológián alapul. Ennél többet azonban nem tudunk meg az Atari Box névre hallgató új üdvöskéről. Azt sem árulták el, hogy az Xbox, PS4 és Nintendo Switch uralta mainstream konzol piacra való betörés a cél, vagy pedig a Nintendo mini NES-hez hasonlóan retro játékok felelevenítését tervezik.

forrás: Telegraph

Szólj hozzá