A Google új mobilja hajlított OLED kijelzőt kaphat

A Google telefonjainak elég nagy sikere van nemzetközi szinten, de sajnos a Pixel széria nálunk nem túlságosan elterjedt. A cég a jó visszajelzéseken felbuzdulva már javában dolgozik a Pixel 2-őn, amiről egyelőre keveset tudunk, azonban most érdekes információk szivárogtak ki.

Dél-koreai források szerint a Google befektetne az LG kijelzőkkel foglalkozó részlegébe, az LG display-be. Mintegy 880 millió dollárról (kb. 258 milliárd Ft) lenne szó, s ez egyben azt is jelentené, hogy a jövőben a Pixel telefonok kijelzőit az LG gyárthatná. Eddig a Google a Samsungtól rendelte az AMOLED kijelzőket, azonban ismeretlen okból ezt a kezdeményezést nem kívánják folytatni.

A jelentésben az áll, hogy a Google egy hajlított kijelzős telefonhoz rendelne OLED kijelzőket az LG-től. Valószínűleg a Samsung EDGE kijelzőihez hasonló módon szeretnék megvalósítani az ötletet. A Pixel 2 nagyjából fél év múlva kerül a piacra, így idő hiányában az még valószínűleg “lapos” kijelzőt kap, és az utána következő mobilokba szánják az új paneleket.

Forrás: PhoneArena

Szólj hozzá