Asztali rendszerekre is elérhető a WhatsApp

A WhatsApp egyik legnagyobb konkurenciája, a Viber már 2013-ban elérhetővé tett egy asztali operációs rendszerekre fejlesztett klienst. A Viber így letölthetővé vált bármilyen Windows-t vagy Mac OS X-t futtató számítógépre. A WhatsApp pedig most végre behozta többéves lemaradását, megérkezett az asztali változat.

Amit érdemes tudni: az alkalmazás letölthető bármilyen Windows 8-nál nem elavultabb OS-t használó PC-re, illetve bármilyen Mac-re, amin legalább OS X 10.9 fut. A mobilapplikációt használók számára már ismerős lesz a felhasználói felület, és mivel egy natív asztali kliensről beszélünk, a program támogatni fogja a megszokott billentyűkombinációkat, illetve elérhetőek lesznek az asztali értesítések is.

whatsapp desktop

Azon túl, hogy lehetőségünk van chatelni, irományainkhoz csatolhatunk képeket, videókat vagy akár dokumentumokat is. Az emojik teljes tárháza is a rendelkezésre áll. A letöltéstől csak egy kattintás választ el, installálás után a mobilalkalmazás beépített vonalkódolvasójával kell beolvastatnod egy megadott QR-kódot, és már használhatod is a WhatsApp-ot gépeden.

PhoneArena

Szólj hozzá