Szétkapták az LG G5-öt, könnyen javítható az új csúcsmodell

Ami az androidos csúcsmodelleket illeti, nagyjából kirajzolódni látszik, hogy a Samsung vezeti a piacot jelenleg, méghozzá a hetedik szériás Galaxy S modellekkel. Hiába, az iFixitnél ez az információ nem releváns, és igencsak lepontozták az amúgy kiváló képességekkel rendelkező Galaxy S7-et és S7 edge-et, hiszen a gyönyörű üveg és fém háznak, illetve a vízállóságnak ára van: rendkívül nehéz szerelni a Samsung zászlóshajóit.  

LG G5

LG G5

Annak ellenére, hogy az LG sikeresen tett egy lépést a moduláris telefonok irányába (vásárolható ‘Friends’ elemek), meg tudta tartani a fém unibody házat. Ez azonban nem nehezítette meg a dolgokat, hiszen csak ki kell húzni a cserélhető akkumulátort, eltávolítani két egyszerű csavart, és már bent is járunk a telefon belsejében. Szerencsére a szokásos ragasztónak is híján volt a telefon, ami a kijelző modult szokta a helyén tartani, így az alaplapot se volt nehéz megközelíteni.

LG G5

LG G5 kiemelve a kameraszenzor

Amint az alaplap kikerült, a többi alkatrész kivétele már csak egy kis sétamenet volt, hiszen az LG a telefon belsejét is olyan cserélhetővé tette, amennyire csak tudta. Az egyetlen rész, amit jelentős mennyiségű ragasztóval láttak el, az a telefon moduláris alsó részének a burkolata.

A moduláris rész

A moduláris rész

A technikusok az iFixitnél 8 pontot adtak a 10-ből az LG új csúcsmodelljére, akárcsak elődjének, a G4-nek. A koreai gyártó úgy tűnik elindult a modularitás irányába, és már csak ezért is jó lenne, ha a telefon hozná a hozzá fűzött reményeket eladások tekintetében, ugyanis így talán több gyártó is megpróbálna cserélhető alkatrészekkel operáló telefonokat tervezni a jövőben.

LG G5: Mission complete

LG G5: Mission complete

Forrás: iFixit

Szólj hozzá