Az Opera futurisztikus böngészővel állt elő

Az Opera nevével talán már mindenki találkozott. A róla alkotott vélemények eléggé megosztóak. Van aki utálja, és van, aki a világ minden pénzéért se cserélné le. A cég most előállt egy új böngészővel, ami a Neon nevet kapta. Mindenképpen rugalmas embereknek való, mert szinte minden máshogy működik benne a megszokottnál.

Ahogy elindul a program, rögtön láthatunk egy hatalmas változást. Olyan, mintha nem is egy külön ablak lenne, hanem csak beugrana pár ikon a képernyőre. Ez annak köszönhető, hogy a Neon háttérképe mindig ugyanaz, mint az asztalé, ezáltal sokkal kevésbé szeparálódik el, mint egy hófehér ablak.

Eltűnt a sematikus címsor. Helyette egy keresőmezőbe kell beírnunk a keresőszót, vagy a webcímet, amit meg szeretnénk látogatni. Egyszerre több lapot is felsorakoztathatunk párhuzamosan, amiknek a kis logója jobb oldalon egy oszlopban helyezkedik el. A zenehallgatásra is gondoltak, ugyanis minden kis kör alakú bélyegkép bal felső sarkában van egy ikon, amivel egy kattintással le is némíthatjuk az oldalon hallgatott zenét.

Kapunk egy hasznos funkciót is benne. Kicsit hasonlít a képmetszőre, sőt, inkább nagyon. Annak ellenére, hogy nagyon hasznos funkció, van egy nagy hibája. Ha elkezdjük húzni a kivágandó négyszöget, akkor ahogy felengedjük az ujjunkat, a folyamat végbe is megy, ami nagyon idegesítő tud lenni bizonyos esetekben, kiváltképp mikor az ember precízen szeretné beállítani, hogy pontosan miről készítsen képet. Ezután a fotó az ablak bal szélére kerül, ahonnan behúzhatjuk akár Facebook-os beszélgetéseinkbe is, de ennyivel szerencsére nem merül ki a lehetőségek tárháza.

Mivel nem régen jelent meg, lehet számítani apróbb hibákra. Minden esetre szerintünk egy nagyon jó koncepció az új böngésző, érdemes továbbfejleszteni. Ha te is ki szeretnéd próbálni, itt le tudod tölteni, természetesen ingyen.

Forrás: HVG

 

Szólj hozzá