Bemutatták a Xiaomi Mi 6-ot

Végre lerántották a leplet a már sokak által várt Xiaomi Mi 6-ról. A kínaiak új csúcskészüléke elég brutális hardvert és dizájnt kapott, de egyetlen egy apró probléma azért akad az új modellel kapcsolatban.

A Xiaomi Mi 6 elő- és hátlapja is lekerekített lett, és üvegborítást kapott. Ezt a kettőt egy fém kéret tart össze. A kivitelezés tényleg prémium hatást kelt, a portok, a hangszórók és a gombok is letisztultan egy vonalban helyezkednek el. Remek hír, hogy sztereó hangszórókat kaptunk az USB-C csatlakozó két oldalán, azonban a Xiaomi meglépte ugyanazt, amit az Apple – elhagyta a 3,5 mm-es Jack aljzatot.

A kijelző 5,15 colos lett, ami a magyarok számára is egy elfogadható méretnek mondható. A házban az új Snapdragon 835 dolgozik 6 GB RAM és 64- vagy 128 GB belső tárhely társaságában. A grafikus meghajtó az említett processzorral általában karöltve megjelenő Adreno 540 lett.

A hátlapon egy duál kamera kap helyet a maga 12 MP-es felbontásával. Az egyik egy széles látószögű-, a másik pedig egy telefotó lencse, mellyel 2X-es optikai zoom érhető el. Ismerős lehet ez a rendszer az iPhone 7 Plus-ból. Szerencsére van 4K-s videó felvétel és optikai képstabilizátor is. Önarcképeket az előlapon található 8 MP-es szelfikamerával lőhetünk.

Az áramellátásért egy 3350 mAh-s akksi a felelős, mely támogatja a QuickCharge 3.0-ás gyorstöltési technológiát. A Home gombon található meg az ujjlenyomat-olvasó is. Az alapmodell ára 2499 jüanba (kb. 106 ezer ft) kerül, így már szinte el is könyvelhető, hogy igazán nagy sikere lesz, hiszen ár-érték arányban az egyik verhetetlen új készülék.

A polcokra április 28-án kerül, s három verzióban lesz elérhető:

  1. 6 GB RAM + 64 GB tárhely
  2. 6 GB RAM + 128 GB tárhely
  3. 6 GB RAM + 128 GB tárhely + prémium kivitel (kerámia hátlap, aranyozott keretes kamera.

Sajnos a Xiaomi Mi 6 Plus nem került bemutatásra, ha azzal kapcsolatban megtudunk valamit, mindenképpen megírjuk nektek!

Forrás: Xiaomi

Szólj hozzá