Betört a mobilod kijelzője? Sebaj, majd összeforr!

Mint azt minden mobilhasználó jól tudja, a készülékek leginkább sérülékeny része a kijelző. Sok emberrel esik meg, hogy leesik a telefonja, vagy éppen leejti, és jobb esetben csak az üveglap, rosszabb esetben az egész kijelző betörik. Előbbire az új fejlesztés megoldást adhat, ami a hozzáfűzött remények szerint már nincs is olyan messze!

Vélhetően jelenleg a Gorilla Glass 5. generációja nyújtja a legjobb védelmet, de az is leginkább a karcokat állja. Nem tudunk olyan védelemről, ami 100%-os védelmet nyújtana zuhanásos földet érés ellen. Valaki a nanotechnológiára esküszik (karc ellen véd), valaki edzet üveglapot rak a kijelzőjére. Mindenki próbálja védeni szeretett mobilját, azonban sokan áldozatul esnek mégis. A Kaliforniai- és a Coloradói Egyetem kutatói azonban kifejlesztettek egy új anyagot, ami átlátszó, magától begyógyul, és vezeti az elektromosságot, azaz alkalmas lehet a kijelzők védelmére.

Ha minden igaz, 24 óra sem szükséges az “összeforráshoz”, és nem csak az apróbb karcokat javítja ki, hanem konkrét törés esetén is “egybeolvad” a kettő vagy több rész, és többnyire tökéletes elegyet alkot megint. Állagra kissé gumiszerű, viszont olcsó, és nagyon könnyű előállítani. A kutatás vezetője szerint “nagyon jól állnak”, és hamar a piacra kerülhet az új borítás. Ember legyen a talpán, aki ilyen esetben meg tudja jósolni, hogy ez pontosan mit is jelenthet, azonban mindenképpen bizakodásra ad okot. Chao Wang azt is elárulta, hogy az ötletet Wolverine, azaz Rozsomák adta az X-Men képregényekből.

Forrás: NYpost

Szólj hozzá