PC bankkártya méretben? Az Intel megcsinálta

Talán azt hiszed, hogy neked egy igencsak könnyű, kompakt számítógéped van? Ezentúl lemondhatsz erről, hiszen bemutattak egy új konstrukciós PC-t, ami akkora, mint a bankkártyád! Ugyanolyan könnyedén el lehet ezt is hagyni.

Ilyen kicsiben összerakva még sosem láttunk ilyesfajta majdnem teljes értékű számítógépet, amit az Intel a CES rendezvényén jelentett be nemrég. A legmeglepőbb pedig az, hogy hardveres szempontból is hozza a szintet. A BBC egyik videójában egy Windows 10 operációs rendszerrel ellátott, 4 GB RAM-mal és Intel Core M3-7Y30 processzorral szerelt példányt próbáltak ki.

Ez a kombináció teljes mértékben elég mindennapi vagy irodai használatra. Mint az a képen is látható, nincsenek portjai. Úgy működik, hogy egy másik eszközbe kell beledugni. Például ehhez gyártott dokkolóba. Ez az új módszer forradalmasíthatná a következő PC generációt, amelyben nem kell külön alkatrészeket venni, hanem csak lecserélni a kis kártyát, amit a megjelenítő eszközünkbe beleteszünk.

Ez a kártya méretű számítógép körülbelül az idei év közepén fog megjelenni, és reméljük, hogy elérhetővé tesznek hozzá megfelelő foglalatú eszközöket, hiszen anélkül sok értelme nincsen. Ez ügyben szerencsére már meg is tették a kellő lépéseket, ugyanis az Intel együtt dolgozik 4 céggel, akik nem mások, mint a Dell, a HP, a Lenovo és a Sharp. Minden bizonnyal befogadóképes eszközöket gyártanak majd az új “találmányhoz”, és forradalmasítani fogják az új technológiát.

Forrás: PCWorld

Szólj hozzá