Egy egyszerű beállítással teljesen kinyírható az összes újabb iPhone

Sokan gondolják úgy, hogy az Apple készülékek szoftvere rendkívül stabil és biztonságos, de azért elég gyakran bukkannak fel kisebb-nagyobb hibák, hiányosságok. Most pedig egy olyan dolog derült ki, ami első hallásra szinte hihetetlen.

Az iPhone 5S, 6 és 6S modellek egy egyszerű, fél perces beállítástól olyan szinten meghalnak, hogy azon még egy gyári visszaállítás sem segít. És nem egy eldugott menüpontot kell megtalálni ehhez, egyszerűen csak át kell állítani a dátumot 1970. január 1-jére.

Ha beállítottuk az említett dátumot, és kikapcsoljuk a készüléket, akkor az onnantól kezdve nem fog elindulni, beragad az Apple logónál. A hiba annyira komoly, hogy nem is lehet házilag megoldani, az egyetlen lehetőség, hogy elvisszük a mobilt egy szakszervizbe.

Persze gondolhatnánk, hogy ez nem akkora gond, mert hát minek is állítanánk át a dátumot 46 évvel korábbra. Most azonban, hogy fény derült a dologra, bárki másodpercek alatt téglázhatja a mobilunkat, akár “viccből” is, ami elég kellemetlen lehet. Éppen ezért érdemes védeni a készüléket, hogy illetéktelenek ne tudják feloldani.

forrás: YouTube

Szólj hozzá