Moto Z2 Play – Itt a legújabb moduláris okostelefon

Tavaly érkezett a Lenovo birtokában lévő Moto széria első moduláris szárnybontogatása, a Moto Z, ami jó alternatívát kínált arra, ha valaki különböző kiegészítőket akart készülékére aggatni. Nemrég hivatalosan is bemutatásra került a sorozat legújabb tagja, Moto Z2 Play néven. 

Az új modell első ránézésre komoly hasonlóságot mutat 2016-os elődjéhez, ám ha részleteiben vizsgáljuk a készülékeket, felfedezünk jó néhány különbséget. Ilyen például az átdolgozott formájú ujjlenyomat-olvasó, vagy épp a készülék oldalán végigfutó antennacsík megjelenése. Ami azonban nem változott, az maga a telefon házának mérete, ami azért nagyon jó döntés, hiszen így a Moto Z-re megvásárolt modulok bármiféle kompromisszum nélkül használható az új üdvöskén is.

A készülék előlapjának nagy részét az 5,5 colos Full HD AMOLED kijelzője foglalja el, az oldalsó kávát minimálisra szorítva. Alatta található a már említett ujjlenyomat felismerő szenzor, a felső szegmenst pedig a beszédhangszóró mellett a széles látószögű 5 megapixeles szelfikamera uralja.

Megfordítva a telefont, a figyelmünket vélhetően nem a Motorola logó fogja magára vonni, hanem a méretes, kerek kameralencse, ami igazán markánsan emelkedik ki az amúgy impozáns, 5,5 milliméter vékony készülékházból. Ez ad otthont a 12 megapixeles Dual Pixel autófókusz rendszerrel dolgozó hátlapi kamerának, amit dupla vaku támogat, ha sötétben szeretnénk képeket készíteni. A hátlapon találjuk még a modok rögzítéséhez szükséges mágneses csatlakozót is.

A motorháztető alatt egy Snapdragon 626-os lapkakészlet tesz szolgálatot, amit 3 vagy 4 GB RAM támogat, attól függően, hogy a 32 vagy a 64 GB belső tárhellyel rendelkező típust választjuk. A tárhely mindkét esetben tovább bővíthető memóriakártya használatával. Szoftveres téren az Android Nougat  7.1.1-es verziója fogad majd az első bekacsoláskor. A rendszer energiaéhségének kiszolgálásra a 3000 mAh-s akkumulátor hivatott, amit USB-C porton keresztül tudunk tölteni, ami rendelkezik gyorstöltés funkcióval is. Ha hihetünk a készülék reklámjának, akkor ezzel alig 15 perces alatt 8 órás készenléti időt tudunk elérni. A gyártó szerencsére a 3,5 mm-es jack csatlakozót sem spórolta le a Z2 Play-ről, így a zenehallgatással sem lesz gondban a telefon.

Aki nem ismerné a már sokat emlegetett modokat, annak röviden összefoglalva ezek olyan kiegészítők, amelyeket a telefonhoz tudunk csatlakoztatni, ezáltal mindenki azt a funkciót tudja erősíteni, amelyiket a legtöbbet használja. Már az elődmodellhez is kiadott a gyártó például nagyobb akkumulátort, profibb kamerát, vagy JBL hangszórót. Ezeket mind-mind a hátlapon található mágneses csatlakozóval tudjuk rögzíteni. Az új készülékhez új modok is dukálnak. Érkezik például egy Moto GamePad névre keresztelt kiegészítő, amely gyakorlatilag kontrollerré alakítja a telefont, ezzel jobb játékélményt kínálva. Érkezik emellett olyan tok is, ami vezeték nélküli töltést tesz lehetővé, Moto Style Shell néven. Továbbá a reklámfilmben feltűnik egy projektorként funkcionáló modul is.

A forgalomba kerülés pontos dátuma még nem ismert, de az eddigi információk szereint Európába 140 ezer forint körüli áron lesz majd elérhető a Moto Z2 Play.

forrás: PhoneArena

Szólj hozzá