Nagyon rosszul áll a HTC szénája

Ha valaki megvádolna most azzal, hogy semmi újat nem sugall ezen írás címe, akkor készséggel igazat adnék neki, azonban tény, hogy sok jót továbbra sem lehet mondani a tajvani vállalat helyzetéről. A HTC nyilvánossá tette februári pénzügyi jelentését, amiben igen lehangoló számokkal kell farkasszemet néznie a gyártó befektetőinek, és nekünk rajongóknak egyaránt. 

A hónap összbevétele 128 millió dollár, ami az egy évvel ezelőtti időszakban elért forgalom felénél is kevesebb. Tavaly ilyenkor 261 millió dolláros bevételt realizált a vállalat. A hab az igencsak keserűre sikeredett tortán az, hogy január hónaphoz képest 35 százalékos visszaesés tapasztalható, holott a vállalatok számára általában az év első hónapja a legnehezebb periódus a karácsonyi hajrá után.

htc-februari-szamok

A HTC csődbemenetelének pillanata szemlátomást megállíthatatlanul közeledik, és bár lehet túlzónak hat e gondolat, a számok sajnos alátámasztják. A tavalyi negyedik negyedévet például 101 millió dolláros veszteséggel zárták.

Persze még nem teljes a reménytelenség. A bizalmat a hamarosan megérkező HTC 10 zászlóshajóba helyezik a vállalat fejesei, ami talán még fordíthat a borús helyzeten. A legfrissebb pletykák szerint április 19-én mutathatják be a csúcsmodellt.

via: GSMArena

Szólj hozzá