PC szinten tuningolható gamer laptop az EVGA-tól

Az EVGA bemutatta első laptopját (SC17), melyet méltán nevezhetnek “gaming laptop”-nak, ugyanis a gyártó a gép szinte minden csúcsminőségű részegységének tuningját engedélyezi.

A kaliforniai székhelyű cég igyekezett a legbrutálisabb komponensekből építkezni: a notebook alapját egy Intel i7 6820HK Skylake chip képezi, mely mellé a gyártó az NVIDIA Geforce GTX 980M GPU-t szereli 8 GB GDDR5 VRAM-mal. A közvetlen elérésű memóriából sem lesz hiány, ugyanis 2 darab 16 GB-os 2666MHz-en üzemelő G.Skill DDR4 RAM-mal érkezik az SC17. Az adattárolásról egy NVMe protokollon keresztül kommunikáló 256 GB-os Samsung SSD és egy 7200 rpm-es 1 TB-os HDD gondoskodik.

A laptop kijelzője, egy a Sharp által szállított 4K felbontású (3840×2160@60Hz) IGZO IPS panel.evga sc17

Ez a felsorolás már önmagában is a csúcskategóriába röpíti a notebook-ot, de az EVGA gépe még innen is ki szeretett volna tűnni, méghozzá a tuningolhatóságával. Az általuk szállított UEFI-n minden paraméter állítható, legyen szó az órajelekről, időzítésekről vagy a feszültség értékekről. A Precision X szoftverrel pedig mindez elméletileg a Windows-ból is konfigurálható válik. Az Express OC gomb segítségével előre beállított tuning üzemmódok között váltogathatunk, a Clear CMOS gomb pedig a félresikerült overclock során jelenthet nagy segítséget; megnyomásával a gyári értékekre áll vissza az SC17.

A gép sikerével kapcsolatban valóban az egyetlen komoly aggály, hogy hogyan sikerült megtervezniük a hűtőrendszert; ez mindenesetre április közepén kiderül, ugyanis onnantól szállítják a gépet, igen borsos, 2700 dolláros árért cserébe.

forrás: EVGA

Szólj hozzá