Az új Facebook funkció nagyon nem fog tetszeni

Bizonyára ti is utáljátok a YouTube videók elején a csak másodpercek eltelte után átléphető reklámokat. Van egy jó hírünk, de sajnos egy rossz is. A jó az, hogy Mark Zuckerberg, a Facebook atyja sem túlságosan kedveli őket. A rossz viszont az, hogy a legnagyobb közösségi oldalon felvezetésre kerül egy új reklámforma, ami még zavaróbb lesz, mint a videós portálon lévő.

Képzeld csak el, hogy nézel egy videót a Facebookon, és hirtelen felugrik egy hirdetés, mely félbeszakítja azt. Ezek az idegesítő reklámok a 20. másodpercben fognak megjelenni. Némileg árnyalja a helyzetet, hogy szerencsére csak azokban a videókban fognak feltűnni, amik 90 másodpercnél hosszabbak, azonban jogosan tartanak sokan tőle, hogy ennek hatására sokan a 20. másodpercnél be is zárják az aktuálisan nézett tartalmat.

A funkciót már ki is próbálták néhány élő közvetítés alatt, de az új bejelentés szerint nemsokára minden Facebook videó esetében bevezetik. Jó hír azonban, hogy a portál a tartalmak készítőinek 55%-os részesedést biztosítana, akárcsak a YouTube esetében. Mostantól tesztüzemben működik az új hirdetési forma, és ha sikerrel járnak, hamarosan minden hosszabb videó “reklámfertőzött” lesz.

Ez az első próbálkozás arra, hogy a Facebook kreatívabb alkotói pénzt keressenek közvetlenül a feltöltött tartalmaikból. A felhasználók a jelenlegi statisztika szerint minden egyes nap több mint 100 millió órányi mozgóképet néznek végig az oldalon. Ennek fejében a híresebb videósok igen szép összegeket tehetnek majd zsebre.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá