USB-C csatlakozóval jöhet az iPhone 8?

A 2017-es MWC-n sok mobiltelefon debütált. Majdnem mind USB-C típusú csatlakozót kapott. Lassanként kimondhatjuk, hogy ez a jövő, és mindenki eltemeti a már-már elavultnak számító MicroUSB aljzatot. A pletykák szerint ez nem csak az androidos készülékekre lesz igaz.

Az iPhone-ok tizedik generációja idén lát napvilágot. Mindenki szerint valami nagy dologra készülnek, és élből 3 készüléket dobnak majd a piacra. Ebből kettő a sztenderd folytatása lenne a szériának, az egyik pedig egy jubileumi kiadás lehet iPhone 8 vagy X néven. A felhasználók általában a rövid üzemidő és a hosszan elnyúló töltés miatt panaszkodnak. Erre lehet megoldás az új csatlakozó bevezetése.

Egy kis történelem: Az első generációs csatlakozó a 30 tűs dugalj volt, melyet 2012-ben (az iPhone 5-nél) váltottak le a ma is használatos Lightning aljzatra. Ez elég jó ötlet volt, azonban mára már ez is elérte a korlátait, a konkurensek pedig előszeretettel operálnak a gyorstöltés funkciójával.

Természetesen a hírt az Apple nem erősítette meg. Ennek következtében érdemes azért fenntartásokkal kezelni. Továbbá abba is gondoljunk bele, hogy akármennyire sok észérv is szól a dolog mellett, az almás vállalat lehetséges, hogy már csak büszkeségből sem használja ugyanazt, mint a versenytársai. Könnyen lehet, hogy majd egy saját fejlesztésű technológiát alkalmaznak a lassú töltés orvoslására.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá