Csúnyán megveri az App Store a Google Play-t a bevételek tekintetében

A két platform versenye mindig rengeteg kérdést vet fel, és nincs ez másképpen a hozzájuk tartozó áruházakkal sem, melyek kikerülhetetlen részét képezik ezen rendszereknek. Itt jelenleg az Apple-nek áll a zászló.

A Sensor Tower nevű elemző cég legfrissebb jelentését átfutva érdekes következtetéseket vonhatunk le. Ez a tanulmány az elmúlt fél évet vette alapul, és ebben az időszakban jóval szorgosabbak voltak az Android felhasználók. Nem kevesebb mint 36 milliárd letöltéssel büszkélkedhetnek, szemben az iOS-en történt 15 milliárdos letöltésszámmal.

Az Android esetében ez 10.6%-os növekedést takar az egy évvel ezelőtti eredményhez képest, még az iOS 13.1%-kal teljesített jobban (a letöltések számát figyelembe vége).

Érdekesebb adat lehet azonban a cégek számára a bevétel, ebben pedig jóval előrébb jár az Apple. A mobilos felhasználók összesen 34.4 millió dollárt költöttek el játékokra és alkalmazásokra, ami 27.8%-os növekedés az előző év hasonló időszakához képest. Ebből a tortából az Apple vágta a nagyobb szeletet, mivel 22.6 milliárd dolláros bevétele jócskán meghaladta az Google 11.8 milliárdját. Utóbbinak jó hír azért, hogy 29.7%-os növekedést értek el, szemben az Apple 26.8%-os eredményével. Azt azért meg kell jegyezni, hogy míg az App Store elérhető Kínában, a Google ezen a piacon nincs jelen.

Több dologból tevődik össze az Apple elsöprő győzelme a bevételekkel kapcsolatban. Általában a tehetősebbek választják az iPhone-okat, és ők szívesebben költenek programokra. Az androidos közönség jóval árérzékenyebb, ráadásul ők könnyebben hozzájutnak az illegális tartalomhoz is. Teljesen érthető, hogy egy 20-30 ezres telefont használó nem igazán fog nagyobb összeget programokra költeni.

Forrás: 9to5mac

Szólj hozzá