Visszahívja az Apple a problémás MacBook Pro modelleket

Az ehhez hasonló esetek lassan már nem számítanak újdonságnak ha gond van az akkumulátorral, hiszen a Samsung által kiadott Galaxy Note 7 esetében is hasonló volt az eljárás, ám jelen esetben szerencsére elég egy aksi csere is.

Egy ideje már ismert, hogy a 2015-ben kiadott Apple MacBook Pro modellek 15 colos változatai hajlamosak lehetnek a túlmelegedésre, amelyet már az cupertinói cég is elismert. Az hiba a 2015 szeptember, illetve a 2017 februárja között eladott készülékeket érintheti. Hogy egy adott készülék érintett-e, azt ezen a linken lehet ellenőrizni, a sorozatszám beírása után.

Az Apple mostanra már 26 bejelentést kapott túlmelegedett akkumulátorokkal kapcsolatban. Ezekből volt amelyikben égési sérülés is történt, 17 esetben pedig tűzkárokat is okozott a meghibásodó akkumulátor. Az egyik tulajnak például még hálózathoz sem volt csatlakoztatva a gépe, szimplán csak lezárt kijelzővel, alvó állapotban volt lerakva az asztalára.

Az adott készülékeket tehát az Apple visszahívja, és térítésmentes javítást ajánl a tulajdonosok számára. Ezzel mindenképpen ajánlott élni, hiszen a túlmelegedés akár tűzzel is járhat, így nem véletlen, hogy még a repülőtársaságok óvatosan járnak el az érintett termékekkel. Van amelyik cég csak kikapcsolt állapotban engedi fel a készüléket, ám van amelyik semmilyen formában.

Ezért is próbálja az Apple minél több csatornán értesíteni az érintetteket, mert bizonyára így is rengetegen akadnak majd olyanok, akikhez nem jut el az infó. Aki tehát érintett lehet az esetben, annak mindenképpen azt javasoljuk, hogy ellenőrizze a termékét az adott linken. Amennyiben az ő készüléke is problémás, akkor a továbbiakban már ne használja azt, hanem azonnal keressen fel egy Apple szervizt.

Hogy érintett-e az adott MacBook Pro, azt ezen a linken tudjátok ellenőrizni a sorozatszám megadásával.

Forrás: Iszerelés.hu

Szólj hozzá