Videochattel bővül a Gmail mobilos verziója

Egyre inkább népszerűek a video chates applikációk, ebből pedig a Google sem szeretne kimaradni, így beépítik a funkciót a Gmail-be.

A Meet elnevezésre hallgató fícsör aktiválása már el is indult, és folyamatosan lesz elérhető a felhasználók részére. Az iOS rendszereken már egy hete megkezdődött ez a folyamat, és mostanra már rengeteg felhasználó fér hozzá a funkcióhoz.

Az androidos applikációban a mai napon indult el a disztribúció, és állítólag két héten belül már mindenki hozzáférhet majd az újdonsághoz. Akinél a funkció aktiválódik, annál egy új ikon jelenik meg a Gmail applikáció alján található sávon, és itt tudunk váltani a levelek mutatása és a videochat között.

A Google-nek jó esélye van berobbanni erre a piacra, hiszen ez még nem annyira telített, és még a rengeteg kritikát kapó Zoom is rendkívül népszerű, pedig rengeteg probléma merült fel az biztonságosságával kapcsolatban. Ezzel persze szinte minden nagyobb cégnek meggyűlik a baja a mai világban, ám a Google azért bőven rendelkezik tőkével és tapasztalattal, hogy ez ne legyen akkor probléma.

Forrás: 9to5Google

Szólj hozzá