Így néz ki a Samsung Galaxy Note 20 belülről

Az árát nem számítva szinte mindenki odáig és vissza van a Samsung Galaxy Note 20 Ultra-ért, az alapmodell viszont már kevésbé nyűgözi le a népeket. Ez mondjuk érthető, hiszen a mobil nem lett éppen olcsó, aztán műanyag a hátlap, nuku magas képfrissítésű kijelző stb. A PBKreviews csapatának köszönhetően most már azt is tudjuk, milyen szétszerelve a készülék, és bizony javítási szempontból sem leányálom a telefon, hiszen az akkumulátor nehezen cserélhető, és úgy általában véve is zsúfolt a mobil háza belülről, ami csak tovább bonyolítja a műszerészek dolgát.

Az olcsóbb Galaxy Note 20 modell szétszerelése némi melegítéssel indul, majd ezt követően levehetővé válik a hátlap. Mivel műanyagból készült, a hátoldal nyomás alatt igencsak inog, amikor vesszük le, lehet látni a kamerakivágás mellett található másodlagos mikrofont. Ezután jól meg tudjuk figyelni a 12 MP-es, valamint a 64 MP-es telefotó kamerákat, utóbbi optikai képstabilizátorral rendelkezik, míg az ultraszéles modul jól láthatóan nélkülözi ezt a hardveres pluszt. Ahogyan egyre mélyebbre ereszkedünk a telefon belsejébe, látni fogjuk az indukciós töltést lehetővé tévő technológiát, a beszédhangszórót, és persze a 4300 mAh-s akkumulátort. Az S Pen helye pontosan az akku mellett található.

A szerelési folyamat ezután az alsó hangszórót fedi fel, jön a szelfikamera, majd két kábel, ami felszabadítja az alaplapot. Az akkumulátor eltávolítása nem éppen egyszerű művelet, mert nincs neki “ húzókája” ezért a legjobb, amit tehetünk, ha oldalról felmelegítjük a telepet rögzítő öntapadó anyagot, vagy valamilyen alkohollal óvatosan ledörzsöljük. A Samsung Galaxy Note 20 egy másik érdekes eleme az ujjlenyomat-olvasó, ami az akkumulátor rekesze alatt található, és mivel a kijelző részét képezi, nem lehet csak úgy külön cserélni. Miután a többi belső elem eltávolítására került, némi hő applikálását követően már le lehet szedni a kijelzőt, szóval a megjelenítő cseréje sem lesz egyszerű feladat.

A telefonja szerelgetésére senkit nem biztatunk, pláne szerszámok és kellő ismeretek nélkül, de a videó megtekintése mindenképpen tanulságos, még a kevésbé műszaki beállítottságú, de a mobilok világa iránt azért érdeklődők számára is. A videót készítő személy angolul kommentálja az eseményeket, de a látvány elég egyértelmű, szóval a felvétel értelmezéséhez nem kell különösebb nyelvismeret. Jó szórakozást!

Forrás: PBKReviews

Szólj hozzá