Mégsem emeli meg az Xbox Live Gold árát a Microsoft

Néhány napja jelentette be a Microsoft az Xbox Live Gold előfizetésének áremelését, ám akkor felháborodást váltott ki a dolog, hogy szinte azonnal visszavonták ezt, és még egy remek hírt is megosztottak mellé amelynek rengetegen örülni fognak. 

Komoly áremelést  jelentett be a Microsoft, és már el is kezdte kiértesíteni a felhasználókat az Xbox Live Gold árát illetően. Ez alapján a havi előfizetés 9,99 dollárról 10,99 dollárra, a három hónapos 24,99 dolárról 29,99 dollárra, míg a 6 hónapos előfizetés 39,99 dollárról 59,99 dollárra emelkedett volna.

Mivel a legtöbben a spórolás miatt a féléves előfizetést választják, így hatalmas felháborodás követte a döntést, és a felhasználók igyekeztek minden téren kifejezni a nem tetszésüket az 50%-os áremeléssel kapcsolatban. Érdekes módon a Microsoft azonnal engedett a nyomásnak, és mindössze néhány órával a bejelentés után visszavonta a dolgot, így egyelőre nem kell félnünk az áremeléstől.

Ez még nem minden, hiszen egy jó hírt is megosztottak a nagyérdeművel, amelynek köszönhetően valószínűleg azonnal visszanyerték a felhasználók rokonszenvét. A bejelentés értelmében ugyanis megszűnik a free-to-play játékok előfizetéshez való kötöttsége, így pedig ezek már aktív előfizetés nélkül is játszhatóak lesznek multiplayerben üzemmódban.

Ennek bizonyára sokan örülnek majd, hiszen a PlayStation és Nintendo Switch konzolokon már jó ideje így van, ám valamiért a Microsoft eddig nem engedett a dologból. Ez pedig sokaknak nem tetszett, hiszen például a Fornite esetében az Xbox tulajok csak havi előfizetés esetén játszhattak a többjátékos üzemmóddal, míg a konkurens konzolok esetében ez ingyenesen is elérhető volt.

Forrás: TheVerge

Szólj hozzá