Frissített Nvidia chipet és DLSS technológiát kaphat az új Nintendo Switch

Már egy ideje központban vannak azok a pletykák, amelyek az új Nintendo Switch konzolról szólnak. A szóbeszédek szerint a gép erősebb lesz, mint a jelenlegi modell, nem is kicsivel, mivel képes lesz 4K felbontású megjelenítésre, ráadásul állítólag a képernyője egy 7 colos OLED megoldásra lesz lecserélve. Újabb részletek láttak napvilágot ezzel a bizonyos frissített géppel kapcsolatban, mégpedig a Bloomberg jóvoltából, ami elég megbízható forrásnak mondható az ilyen témakörökben.

A Bloomberg értesülései szerint a Nintendo Switch következő kiadása egy vadonatúj Nvidia lapkát rejt majd a burkolata alatt, ami jobb CPU-t és nagyobb memóriát állít csatasorba. Az új CPU magokra nagy szükség volna, mert a jelenlegi modell belsejében dolgozó Tegra X1 olyan Cortex-A53 és A57 magokat dolgoztat, amelyek még anno 2015-ben debütáltak, az újabb magok lehetővé tennék a jobb teljesítmény mellett a gyorsabb betöltéseket is. Egyelőre nem ismertek ennek a bizonyos Nvidia lapkának a részletei, fogalmunk sincs milyen GPU-t csatolnának mellé, azt sem tudni vajon egy frissített, vagy netán egy teljesen új dizájn alapján készülne. A chipset viszont nem az egyetlen nagy újítás volna a Bloomberg szerint.

Úgy tudják az új Nintendo Switch támogatná az Nvidia DLSS technológiáját, ami mesterséges intelligencia segítségével teszi lehetővé a grafika feljavítását. Ennek az eljárásnak köszönhetően volna lehetséges az, hogy a konzol TV-re kötve képes lenne 4K felbontásban megjeleníteni a játékokat. Azt is hozzáteszik, hogy mivel a DLSS alkalmazásához szükséges a fejlesztők által hozzálátott kód használata, a frissített látványt elsősorban a jövőbeni játékok esetében lehetne aktiválni.

Amúgy a DLSS cseppet sem új eljárás, az Nvidia PC-s videokártyái már egy ideje támogatják ezt a metódust, amelynek köszönhetően jelentősen megnőhet a felbontás, anélkül, hogy számottevő extra számítási erőt kellene igénybe venni. A Bloomberg elemzői az új Nintendo Switch várható árát is megtippelték, szerintük 349 és 399 dollár közötti áron debütálhatna az újdonság, ami mindössze 50 dolláros emelkedést jelentene a jelenlegi modellhez viszonyítva

Forrás: AndroidAuthority

Szólj hozzá