Az eredeti áránál jóval többért kelt el egy gyártási hibával rendelkező iPhone

Azt hinnénk, hogy a hibás termékek csak kacatok, amelyeket rögtön visz is vissza a vásárló postafordultával, ám a valóságban ez sokszor nem így van, és a hivatalos vételárnál jóval többet is érhet egy ilyen készülék.

Az Internal Archive hívta fel a figyelmet egy érdemes eladásra, amelyben egy iPhone 11 Pro cserélt gazdát, méghozzá 2700 dolláros áron, ami az eredeti értékének közel háromszorosa. A magas ár oka pedig egy hibából fakad, amely a hátlapon található Apple logóban keresendő. Amíg a “normális” készülékek esetében ez középre kerül, addig itt valami félrement.

Látható, hogy a logó nem középre került, hanem egy pár milliméterrel elcsúszott a jobboldalra, ráadásul egy kicsit ferde is lett. Ez bizony egy látható hiba, amely nem csak az OCD betegséggel küzdő felhasználókat, hanem valószínűleg minden jóérzésű embert zavarna, emiatt pedig már cseréltetnék is a készüléket. Van azonban olyan vállalkozó kedvű és élelmes felhasználó, aki ebben is azonnal meglátta a potenciált. A hibás iPhone 11 Pro végülis 2.700 dollárért cserélt gazdát, amely nagyjából 800 ezer forintnak felel meg.

A vevő valószínűleg tisztában lehetett a hiba egyediségével, hiszen állítólag 1 a 100 millióhoz az esélye egy ilyen nyomtatási hibának, azaz hihetetlenül kicsit esélye van az előfordulásánák. A tanulság tehát az, hogy egyrészt manapság akár már hiba is az egekbe emelheti egye-egy termék árát, és hogy mindig lesz egy gyűjtő, aki örömmel csap le az ilyen ereklyékre.

Forrás: PhoneArena

Szólj hozzá