Visszatért a Cyberpunk 2077 a PlayStation Store-ba

A Cyberpunk 2077 botrányos startjának alapja lényegében az volt, hogy a korábbi konzol-generáción, amire ugyanúgy be volt harangozva a játék, egyszerűen nem volt kellőképpen optimalizálva a játék, azon egyszerűen borzalmasan futott. Véleményem szerint eleve ki sem kellett volna adni prevgenre a címet, mindenesetre az IP-t nem sokkal a debütálás után eltávolították a PlayStation Store-ból. Azóta persze folyamatosan frissítették és javították a játékot a CD Projekt RED fejlesztői, ami most a mai napon az ígéreteknek megfelelően vissza is tért a Sony online boltjába, ám egy fontos figyelmeztetéssel kiegészítve.

A felhasználói panaszok és vételár visszakövetelések miatt távolították el a játékot a PlayStation Store-ból, ám a fejlesztők folyamatos munkája, ami sokat reszelt az IP-n még azokon a platformokon is, amelyeken jól futott, végül lehetővé tette azt, hogy a lepukkant jövőben játszódó videojáték visszakerüljön a digitális áruház kínálatába.

Amúgy eddig is lehetett játszani a címmel PS-en, de ehhez fizikai kópia kellett, vagy a már letöltött verzió, ami ugyanúgy kapta a patcheket. A Microsoft nem volt ennyire szigorú, az Xbox shopban továbbra is tölthető maradt a Cyberpunk 2077, csak mellékeltek egy figyelmeztetést, mely szerint gondok lehetnek a játék teljesítményével, hibák és összeomlások adódhatnak.

Szinte egyértelmű, hogy ez a játék sosem volt igazán arra optimalizálva, hogy Xbox One és PlayStation 4 gépeken jól fusson, kivételt talán csak a nagyobb teljesítményre képes Xbox One X és  PlayStation 4 Pro masinák képezhetnek, amelyeken már egészen elfogadható volt az élmény, legalábbis a felhasználók visszajelzése alapján. A PC lehetett az elsődleges fejlesztési irány, de még számítógépből is egy combosabb kell ahhoz, hogy korrektül fusson a játék, arról nem is beszélve, hogy a brutál vas sem jelent mentesülést a bugok alól.

És pont arra figyelmeztetnek most is, hogy továbbra is előfordulhatnak hibák játék közben, illetve azt ajánlják, hogy inkább PlayStation 4 Pro-n vagy PS5-ön játsszuk a címet. A fejlesztők hivatalos közleménye szerint a Cyberpunk 2077 újgenerációs frissítésére még az idei év második felében sor kerül, amit tulajdonosi ingyenesen megkap, egyébként platformtól függetlenül. Ti adtok egy újabb esélyt a Cyberpunk 2077-nek most, vagy inkább megvárjátok a nextgen patchet?

Forrás: GamesRadar

Szólj hozzá