Hivatalos a OnePlus 10T

A OnePlus meglepett bennünket eddigi legerősebb okostelefonjával, a OnePlus 10T-vel. Készülék egyebek mellett Snapdragon 8+ Gen 1 processzorral, illetve 150 wattos gyorstöltéssel igyekszik magára vonni a vásárlóközönség figyelmét. Az sem mellékes tényező, hogy bár néhány jellemző lejjebb kellett faragni, a 10T néhány szempontból még a 10 Prót is képes volt überelni.

Már a megjelenítő is egy komoly darab, amely 6,7 hüvelykes képátlóval, 120 Hz-es képfrissítéssel, OLED panellel, 10 bites színképzéssel, HDR10+ támogatással, valamint 2412 x 1080 pixeles felbontással rendelkezik, viszont ez csak egy sima organikus panel, nem egy fejlettebb LTPO 2.0. Az okostelefon burkolata alatt Snapdragon 8+ Gen 1 chipset teljesít szolgálatot, a választott kiszereléstől függően 8 vagy 16 GB operatív memóriával és 128 vagy 256 GB UFS 3.1 szabványú háttértárral kiegészítve. Sajnálatos módon továbbra sincs bővítési lehetőség.

A OnePlus nagyon büszke a háromdimenziós hűtési rendszerére, amelyben az eddigi legnagyobb gőzkamra található, amelyet valaha OnePlus okostelefonba szereltek. Hogy a készülék árát alacsonyabban tudják tartani, kénytelenek szerényebb kamerás képességekkel felszerelni a mobilt, legalábbis a 10 Próhoz viszonyítva.

A fejlett ultraszéles látószögű és a 3x telefotó modul helyére egy kevésbé bizalomgerjesztő, 8 megapixeles ultraszéles látószögű és egy 2 megapixeles makró kamera került. A jó hír, hogy az elsődleges Sony IMX766 érzékelő megmaradt, ami továbbra is 50 megapixeles felbontásban rögzít. Az elsődleges modul f/1,8 rekeszértékkel és optikai képstabilizátorral lett felszerelve. Az előlapi kamera 16 megapixeles, és továbbra is egy kivágás belsejében található, a felső keret alatt, középre igazítva.

A OnePlus 10T energiaellátását egy 4800 mAh kapacitású akkumulátor biztosítja, amely támogatja a 150 wattos SuperVOOC gyorstöltést, a készülék dobozába egy 160 wattos adapter kerül.

Ha esetleg valaki az akkumulátor degradálódása, vagy az esetleges balesetveszély miatt aggódik, érdemes tudnia, hogy a nyugalom érdekében a OnePlus bevezette az úgynevezett Battery Health Engine-t, amely jelentősen csökkenti hosszú távon az aksicellák elhasználódását. A gyártói ígéretek szerint az akkumulátor 1600 töltési ciklus után is megtartja kapacitásának mintegy 80 százalékát.

A A OnePlus 10T fekete is zöld árnyalatokban lesz kapható, az európai vásárlók már előrendelhetők a mobilt, amelyet augusztus 25 – én kezdenek el kiszállítani. A legolcsóbb 8/128 GB – os kiszerelés 699 euróba fog kerülni, míg a 12/256 GB – os konfiguráció 799 eurót kóstál. Ti beruháztok egyre?

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá