A Samsung 10 százalékkal többet értékesítene idei hajlítható mobiljaiból

A Samsung július 10-én tartott egy nagyszabású bemutatót, amelynek keretében leleplezte legújabb hajlítható kijelzős okostelefonjait, a Galaxy Z Fold 6 és a Galaxy Z Flip 6 modelleket. Az újdonságok az első olyan hajlítható modellek, amelyek már gyárilag biztosítják a Galaxy AI mesterséges intelligencia-funkciócsomag összes lehetőségét. A dél-koreai gyártónál abban bíznak, hogy ezek segítenek majd fokozni a készülékek eladási számait.

A Samsung fejeseinek konkrét elképzelései vannak a növekedést illetően: azt várják, hogy az idei modellek 10 százalékkal lesznek kelendőbbek, mint a tavalyiak. Ez nem holmi spekuláció, hanem egye olyan kijelentés, ami közvetlenül a Samsung Mobile Division elnökétől, TM Roh-tól származik, aki interjút adott néhány koreai újságírónak, nem sokkal a párizsi Unpacked eseményt követően.

A kitűzött célok ismertetése mellett hangsúlyozta a két készülék felhasználóbarát funkcióit, dicsérte a kamerákat, az akkumulátor élettartamot, a mobilok belsejében zakatoló chipsetet, és természetesen a mesterséges intelligenciát is. A Samsung vezető munkatársa úgy véli, hogy mindezen jellemzők lehetővé teszik majd, hogy a készülékek jobb eredményeket érjenek el a globális piacon.

A Samsung egyébként a hajlítható mobilok létrejöttétől kezdve egészen a közelmúltig piacvezető volt a termékkategórián belül, ám nemrég a Huawei letaszította trónjáról. Kíváncsian várjuk, hogy a Galaxy Z Fold 6 és Z Flip 6 megjelenése lehetővé teszi-e a dél-koreai gyártó számára, hogy ismét az elsőszámú gyártó lehessen az eladási számok tekintetében.

Egyébként a Samsung fejese azt nyilatkozta, hogy nincsenek megijedve egy kis versenytől, és az egyébként is jót tesz a fogyasztóknak. Rendkívül korrekt megnyilvánulás olyasvalakitől, akinek a cége most éppen egy kicsit lemaradásban van a konkurenciához képest. Könnyen lehet, hogy ez a hátrány tényleg csak ideiglenes, és az új modellekkel a Samsung ismét az élre tör.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá