Az Apple Térképek mostantól webböngészőből is megnyitható

Az Apple Térképek 12 évvel ezelőtt jelent meg iOS operációs rendszerre, és most végre a weben keresztül is elérhető, igaz egyelőre csak béta formában. Az Apple nem verte túlzottan nagy dobra az újítást, egy rövid sajtóközleményben jelentette be, hogy mostantól Mac vagy PC számítógépeken is használhatjuk a navigációs platformot.

Ha szeretnétek kipróbálni, milyen az Apple Térképek böngészőn keresztül, nem kell mást tennetek, mint ellátogatni a beta.maps.apple.com oldalra. Jelen pillanatban csak a Safari, Chrome és Edge böngészőkkel lehet megnyitni a térképes alkalmazást Windowson és Mac operációs rendszereken.

A felület és a felhasználói élmény nagyjából ugyanaz, mint iOS-en: lehet címeket keresni, útbaigazítást kérni, lehívni olyan információkat vállalkozásokról, mint a nyitvatartási idő, a fizetési lehetőségek, és persze a telefonszám.

A Google Térkép Utcaképének van egy alternatívája az Apple Térképeken belül, ez a Körbenézés, ami egyelőre még nem érhető el a webes felületen, de hamarosan további lehetőségekkel együtt megjelenik majd a böngészős verzióban is. Az Apple azon munkálkodik, hogy a Térképek alkalmazást bevezethesse még több régióban, támogatottá tegye még több böngészőben, és további platformokra is eljuttassa.

Forrás: Apple

Szólj hozzá