Mindegyik iPhone 16 modellben ugyanannyi RAM van

Tegnap mutatták be az iPhone 16 szériát, amelyeket, hogy a gyártót idézzük, az alapoktól kezdve a mesterséges intelligencia szem előtt tartásával fejlesztettek. Sokan azt gondolták, hogy majd csak a két Pro modell lesz képes az Apple Intelligence funkciócsomag futtatására, de mint a tegnapi bemutatóból kiderült, erre az összes új modell képes lesz. Ehhez az is kellett, hogy az iPhone 16 és az iPhone 16 Plus készülékek operatív memóriáját az előző generációkhoz képest megnöveljék.

Az almás gyártó egyébként sosem szokott eldicsekedni azzal, hogy mennyi RAM-ot pakol az okostelefonjaiba. Erről akkor szoktunk először információt kapni, amikor szétszerelik a készülékeket mindenféle YouTube-videósok és más profi, vagy műkedvelő műszerészek.

Szerencsére most nem kell szétkapni az újdonságokat ahhoz, hogy megtudjuk, mennyi RAM van a belsejükben: a MacRumors és az iSWUpdates közös jelentése szerint minden egyes iPhone 16 modellben 8 GB RAM dolgozik.

Ez azt jelenti, hogy az iPhone 16 Pro és Pro Max modellekben ugyanannyi van, mint a tavalyi modellekben, viszont az iPhone 16 és 16 Plus készülékekbe 2 GB-tal többet szereltek, mint amennyit az iPhone 15 és 15 Plus kapott. Ez egyúttal magyarázattal szolgál arra is, hogy az iPhone 15 és 15 Plus modellek miért nem részesülnek az Apple Intelligence áldásaiban, az iPhone 16 és iPhone 16 Plus készülékekkel ellentétben.

Az Apple Intelligence elvileg októberben érkezik a kompatibilis iPhone-okra. Az iPhone 16 okostelefonok előrendelése szeptember 13-án indul, a kiszállítás pedig már szeptember 20-án meg is kezdődik. Ti tervezitek, hogy újítotok, vagy inkább megtartjátok azt a modellt, amit jelenleg is használtok?

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá