Gyorsabban tölthetőek az iPhone 16 készülékek

Az Apple nem szívesen oszt meg részletes specifikációkat az iPhone-jairól, helyette inkább általánosságban szoktak nyilatkozni. Ez érvényes a vezetékes töltési sebességre is, amellyel – a hivatalos, USB-C portos 20 wattos Apple hálózati adapter alkalmazva – az új iPhone 16 sorozat tagjai, akárcsak elődeik, 30 perc alatt 50 százalékra tölthetők. Szerencsére az új modellek ennél többre is képesek lehetnek.

Az Apple hivatalos specifikációs oldalán többet tehát nem közölnek, de egy sor kínai tanúsítvány megerősíti, hogy az Apple jelentősen megnövelte az iPhone 16 sorozat töltési sebességét – egészen 45 wattig.

A Kínai Minőség-ellenőrzési Központ (CQC) dokumentációi alapján az iPhone 16 (A3288), iPhone 16 Plus (A3291), iPhone 16 Pro (A3294) és iPhone 16 Pro Max (A3297) modellek mindegyike támogatja az 5-15 voltos és 3 amperes töltést.

Fizika tanulmányainkat leporolva mindez azt jelenti, hogy az új almás mobilok kezelik a 45 wattos töltést is, ami jelentős javulás lenne a kivezetésre kerülő iPhone 15 készülékek képességeihez képest, ezek a modellek ugyanis legfeljebb 27-29 wattot tudtak manuálisan fogadni.

A szóban forgó és ugyancsak jelentős növekedés a töltési sebességben azt jelenti, hogy az iPhone 16 felhasználók sokkal gyorsabban tölthetik fel készülékeiket, mint korábban. Bár az Apple továbbra is a 20 wattos adapterrel reklámozza a töltési időt, a 45 wattos maximális teljesítmény biztosíthatja, hogy az újabb modellre váltók kihasználják a gyorsabb töltés előnyeit, feltéve, hogy kompatibilis töltőt használnak.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá