Szüneteltetik az iPadOS 18 frissítést, mert kinyírja az M4 iPad Pro modelleket

Általában nem szokott gond lenni az Apple által kibocsánatot szoftverfrissítésekkel, pedig azokat minden eszközre egyszerre szokták kiadni. Most viszont más a helyzet. A MacRumors jelentése szerint az M4 iPad Pro-ra szánt iPadOS 18 verzió bevezetését, amely tegnap kezdődött, az Apple máris leállította, mivel több jelentés érkezett a frissítés után használhatatlanná váló táblagépekről.

A Redditen többen is arra panaszkodnak, hogy a frissítés telepítését követően az általuk birtokolt készülék teljesen használhatatlanná vált. A készülékeket bekapcsolni sem lehet. Az érintett felhasználóknak állítólag cserélniük kell az iPadjüket, mivel a javítás esetükben nem lehetséges. Szerencsére csak néhányan tapasztalták ezt a problémát, de az Apple hozzáállása az ilyen helyzetekben mindig óvatos.

Így aztán a technológiai óriásnál inkább úgy döntöttek, hogy leállítják a frissítés terjesztését. Valószínűleg azok lehetnek érintettek, akik az M4 iPad Pro készülékükre előbb az iPadOS 17.7 verziót telepítették, és ezután installálták, vagyis próbálták installálni az iPadOS 18-at.

Persze ez jelen pillanatban csupán egy feltételezés, reméljük, hogy az Apple hamarosan kideríti, mi állhat a probléma hátterében, és miután orvosolta azt, folytatják az új szoftver terjesztését.

Forrás: MacRumors

Szólj hozzá