Jövőre nem lesz iPhone Plus modell

Jövőre némileg átrendeződik az iPhone mobilok palettája – állítja egy megbízható forrás. Az egyik legnagyobb változás az lesz, hogy megszűnik a Plus modell, a helyét pedig egy Slim vagy talán Air titulusú készülék váltja fel. A híreket szellőztető bennfentes a mobil néhány fontosabb jellemzőjét is felfedte. 

Jeff Pu a Haitong International elemzője, és eléggé képben van olyan technológiai termékekkel, amelyek még meg sem jelentek. Az iPhone 17 sorozat egyik újdonsága lesz a Slim vagy Air néven futó modell, amelynek belsejében A19 lapkakészlet teljesít majd szolgálatot, miközben az A19 Pro megmarad majd a Pro kiadások privilégiumának.

A chipset mellé 8 GB RAM-ot szerelnek majd, vagyis az Apple Intelligence futtatásával nem lesznek gondok. Az okostelefon állítólag egyetlen hátlapi kamerával lesz felszerelve, ez egy 48 megapixeles modul lesz, az előlapra pedig 24 megapixeles képrögzítő kerül. A telefon természetesen támogatni fogja a FaceID-t is. Az iPhone 17 Air teljesen új dizájnt fog kapni, amelynek részét képezi egy alumíniumból öntött keret, valamint egy 6,6 hüvelykes megjelenítő is.

Pu szerint az iPhone 17 Pro és Pro Max modellek képernyői ugyanakkorák maradnak, a kijelzők mögött pedig a már említett A19 Pro chip végzi majd a számításokat. A hardveres platform mellé 12 GB operatív memóriát fognak szerelni. A Pro modellek 48 megapixeles telefotó kamerával lesznek felvértezve, 24 megapixeles felbontású szelfikamerát kapnak, a Pro Max kiadás pedig keskenyebb Dinamikus Szigettel rendelkezhet, mivel új FaceID szenzorokkal látják majd el az elemző szerint.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá