A Samsungot és az Apple-t is beelőzheti az egyik kínai gyártó

Az idei év legjelentősebb okostelefonos trendje a szinte káva nélküli kijelző, ami azt is jelenti egyúttal, hogy az előlapra ezen kívül már nem fér túlzottan sok minden. Egy nagyon jó módja lenne a helyspórolásnak a kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasó, és állítólag már nem is kell túlzottan sokat várni az első ilyen készülékre.

Korábban úgy hittük, hogy a Samsung valósítja meg elsőként a kijelzőbe szerelt biometrikus szenzort az S8-ban, de nem készültek el a fejlesztéssel, és így végül a hátlapra került az egység, mégpedig egy elég szerencsétlen helyre. Egyes hírek szerint még a Note 8-ból is kimarad ez a megoldás, és így azt gondolhatnánk, hogy az Apple-nek sikerül esőként a megvalósítás, de egy kínai gyártó beelőzheti őket.

Egy friss jelentés szerint a Vivo mutathatja be az első olyan okostelefont, amely kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasóval bír. A kínai vállalat neve hazánkban nem annyira ismerős, de világszinten benne van a TOP 5-ben a gyártó, ami nem kis teljesítmény.

A Vivo mellett állítólag a Huawei és a Xiaomi is dolgozik a saját megoldásán, tehát 1-2 éven belül akár általánossá is válhat ez a kialakítás.

via AndroidAuthority

No Responses

Szólj hozzá