108 MP-es kamerával és Snapdragon 695 lapkával debütált az Oppo K11x

Két év elég hosszú időnek számít a technológiai világban, mégis, a 2021-ben bejelentett Qualcomm Snapdragon 695-re a mai napig építenek középkategóriás mobilokat. A legújabb ilyen készülék a sorban az Oppo K11x, amely a már említett lapkakészleten kívül érdekes lehet a 120 Hz-es kijelzője és a 108 megapixeles elsődleges kamerája miatt is. Ismerős a készülék? Nem véletlenül.

A készülék 6,72 colos képernyővel lett felszerelve, a gyártói leírás nem említi a panel típusát, de nagy valószínűséggel egy LCD megoldásról lehet szó. Mindenesetre a képernyő Full HD+ felbontással, 680 nites maximális fényerővel, valamint 120 Hz-es képfrissítéssel rendelkezik.

A kijelző takarásában tehát Qualcomm Snapdragon 695 lapkakészlet teljesít szolgálatot, amely mellé akár 12 GB RAM, valamint akár 256 GB-os háttértár is kerülhet az összeszerelés során. A belső tárhely egy részét magának követeli az okostelefon által futtatott Android 13 operációs rendszer, amelyet ColorOS 13.1 felhasználói felület egészít ki.

Az Oppo K11x-en összesen három kamera foglal helyet, az elsődleges egy 108 megapixeles konstrukció, amely mellé bekerült egy 2 megapixeles mélységérzékelő is, a szelfikamera pedig 16 megapixeles felbontásban örökít meg bennünket.

Fényképeket készíteni, vagy bármi egyebet csinálni csak addig lehet, ameddig a mobil burkolata alatt lévő 5000 mAh kapacitású akkumulátorban van elég nafta, az elvesztett energiákat 67 wattos vezetékes gyorstöltéssel tudjuk pótolni. A gyártó állítása szerint a készülék dobozában lévő adapter a telefon akkumulátorát 1 százalékról 80 százalékra mindössze 33 perc leforgása alatt képes feltölteni.

A további említésre érdemes jellemző közé sorolható az USB-C csatlakozó, a fülhallgató kimenet, a duál hangszórók, valamint az 5G hálózatok támogatása. Az Oppo készüléke micro SD foglalattal is fel lett szerelve, vagyis a belső tárhely bővíthető.

Biometrikus azonosításra a bekapcsológombba integrált ujjlenyomat-olvasót használhatjuk. A szenzor a kijelző helyett az oldalsó keretre került, ez is arra utal, hogy valószínűleg egy folyadékkristályos megjelenítő lehet a mobil előlapján.

Az Oppo K11x jellemzői semmilyen forradalmi újítás nem hoznak, több hasonló okostelefont is láttunk már, de ha netán konkrétan ismerősek ezek a specifikációk, az azért lehet, mert lényegében a OnePlus Nord CE 3 Lite egy újabb változatáról van szó.

Az eredeti készüléket nagyjából egy hónappal ezelőtt mutatták be. A mobilt zöldessárga és kékes árnyalatokban forgalmazzák majd, május 31-től, a legolcsóbb konfiguráció 210 dollárnak megfelelő kínai valutát kóstál. Hogy aztán az okostelefon ebben a formájában kijut-e a kínai határokon kívülre, jelenleg nem tudni, de igen valószínűtlen, mert az eredeti OnePlus modell kapható itt, Európában.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá