Itt az Android Pie

A Google hivatalosan is bejelentette a következő Android verziót. Az Android 9 Pie operációs rendszer már elérhető a Pixel készülékekre. A különböző gyártók, melyek részesei voltak a beta programnak, még ősszel megkapják a frissítést. Az Android Pie már a kilencedik főbb frissítése a híres mobil operációs rendszernek, ami idén az Android Oreo-t váltja. Az update főként a gépi tanulási funkciókra koncentrál.

Az egyike ezeknek az Adaptive Battery, mely érzékeli, hogy melyik alkalmazást használjuk kevésbé és visszafogja ezen alkalmazások erőforrásait. Az Adaptive Brightness pedig a nevéből adódóan ugyanezt csinálja, csak a fényerővel – az alkalmazás automatikusan állítja a fényerőt a lokáció és a felhasználási szokásaink alapján.

A navigáció is teljesen átalakult, a jól megszokott alsó három gombot két gombra cserélték. Az értesítések szintén átalakultak – maguk az értesítések részletesebben jelennek meg, valamint különböző válasz gombok is megjelentek.

Ezeken kívül természetesen rengeteg apróbb újdonság érkezett, többek között biztonsági javítások is, amikről később biztonsan hallunk majd még részletesebben is. Lényeg a lényeg, ha a Pixel készülékek egyikét használod, akkor talán már vár is a frissítés a Settings app-ban.

Forrás: gsmarena.com

Szólj hozzá