120 Hz-es OLED kijelzővel debütált a Vivo Y200 Pro

Bármi rosszat mondhattok a Vivo-ra, de az vitathatatlan, hogy a gyártó egyre élhetőbbé teszi az olcsóbb, belépőszintű, vagy alsó-középkategóriás készülékek szegmensét. Ott van például a most debütált Vivo Y200 Pro, amely hardverét tekintve egyáltalán nem tartozik az élmezőnybe, de mégis, miközben többszázezer forintos mobilok vannak forgalomban 60 Hz-es kijelzővel, ez a készülék 120 Hz-es OLED panellel debütált, a kamerái is egészen korrektek, plusz az akkumulátorra sem lehet panasz.

Az Y200 Pro 6,78 hüvelykes ívelt AMOLED megjelenítővel lett felszerelve, amelyen Full HD+ felbontásban jelennek meg a tartalmak, 120 Hz-es képfrissítési ráta mellett. A panel részét képezi még egy 16 megapixeles szelfikamera, illetve egy kijelző alá szerelt ujjlenyomat-olvasó.

Ha megfordítjuk a készüléket, máris farkasszemet nézhetünk az optikai képstabilizátorral kiegészített 64 megapixeles elsődleges kamerával. Társa egy igazából szót sem érdemlő, 2 megapixeles mélységérzékelő. Az Y200 Pro Silk Green változatának hátlapját 3D-s matt üveg borítja, míg a Silk Black modell hátsó borítása homoktextúrájú, kopásnak és foltoknak ellenálló nanobevonatot kapott.

A mobil borítása alá 5000 mAh kapacitású akkumulátort préselt a mérnöki lelemény, amelyet USB-C porton keresztül lehet tölteni, akár 44 wattal is. A készülék már a legelső bekapcsolást követően Android 14 operációs rendszert futtat, amelyet a Funtouch OS 14 felhasználói felület egészít ki, a szoftver hardveres hátterét Snapdragon 695 chipset biztosítja.

Az okostelefon külső borítása rendelkezik némi minimális védelemmel az elemekkel szemben, amely megfelel az IP54 besorolás követelményeinek. Az Y200 Pro egyelőre csak az indiai piacon kapható, ahol egyetlen konfigurációban forgalmazzák: 8 GB RAM-mal és 128 GB háttértárral. Ez az összeállítás 107 ezer forintnak megfelelő helyi pénzért vihető.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá