120 wattos gyorstöltést fejleszt a Xiaomi

Ha emlékeztek tavaly év elején a Xiaomi prezentált egy villámgyors töltési metódust, ami 100 wattos teljesítménnyel dolgozott, ami aztán idén februárban is feljött említés szintjén a kínai gyártó részéről. Habár ezt a megoldást még nem láttuk alkalmazni egyetlen kereskedelmi forgalomban kapható okostelefon esetében sem, az ázsiai manufaktúra már egy annál is gyorsabb metóduson törpöl – derült ki a legfrissebb értesülésekből.

A szóban forgó technológia 120 wattos teljesítménnyel működik és most napvilágot látott egy videó, amin a hozzávaló adapter látható akció közben. A 100W Super Charge Turbo technológiát felváltó metódust támogató eszköz az MDY-12-ED modellszámot viseli, 120 wattot ad le, 20V feszültség, és 6A áramerősség mellett. A korábbi eljáráshoz képest annyi a különbség, hogy az előző 5A áramerősséggel dolgozott.

Az új töltő egyébként már az USB Power Delivery szabvány által maximumként meghatározott 20 voltos feszültségen működik, tehát a Xiaomi a határokat feszegeti ezzel az új fejlesztéssel. Természetesen nem csupán a leggyorsabb módon lehet majd az adapterrel tölteni, ugyanúgy támogatva lesznek a lájtosabb metódusok, egészen 15 wattal bezárólag. A GSMArena-s srácok ki is merevítették a videót, hogy látható legyen az összes támogatott töltési mód.

Amikor az előző, tehát a 100 wattos töltést promózták a Xiaomi emberei, akkor azt állították, hogy a metódus segítségével egy 4000 mAh kapacitású aksit mindössze 17 perc (!) alatt teljesen fel lehet tölteni 0 százalékról. Az új fejlesztés vélhetően még ennél is sebesebb lesz, a konkurens Vivo megoldása például 13 perc alatt képes erre a bravúrra.

A 120 wattos töltéssel egyébként már nem csak telefonokat vagy tableteket lehetne nagyon hatékonyan és gyorsan táplálni, de akár laptopokat is. Azért egyelőre nem érdemes tűkön ülve várni az új töltési metódust, az előzőt sem kaptuk még meg, mi egyszerű felhasználók, és vélhetően jó okkal. Sejtésünk szerint a Xiaomi addig nem teszi hozzáférhetővé az új technológiákat, ameddig azok nem 100 százalékig biztonságosak.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá