140 millió mobilt adott el a Huawei 2016-ban

A Huawei 2016-ban összesen 140 millió okostelefont szállított le, amely a 2015-ös értékhez képest közel 30 százalékos növekedést jelent – jelentették be a vállalatnál Shenzenben. A Huawei a tavalyi évben jelentős áttörést ért el globálisan a prémium okostelefonok értékesítése terén: a harmadik negyedévben már a leszállított okostelefonok 44 százaléka közép- és felsőkategóriás készülék volt, míg a Huawei idei zászlóshajó modelljeiből, a P9-ből és a P9 Plus-ból április óta több mint 10 millió darabot szállítottak világszerte. A P9 ezzel a vállalat történetének legsikeresebb modelljévé vált.

A Huawei idén áprilisban bejelentett prémium kategóriás termékéből már a piacra dobását követő hat héten belül több mint 2,6 millió darabot kézbesítettek, a P9 az azóta eltelt nyolc hónapban – elsősorban a Leicával közösen tervezett duál kamerájának és kiváló teljesítményének köszönhetően – is megőrizte népszerűségét a fogyasztók és szakértők körében. A készüléket augusztusban az EISA (European Imaging and Sound Association) a 2016-2017. év legjobb fogyasztói okostefonjának választotta, míg a 2016-os CES Asia-n a legjobb személyi számítástechnikai eszköz díját nyerte el a P9.

huawei-p9-02

A P9 és a P9 Plus, valamint a Mate 8 és a Mate 9 készülékek értékesítési volumenének köszönhetően a Huawei jelentőset lépett előre a globális okostelefon piacon. A vállalat piaci részesedése mára harminc országban meghaladja a 15 százalékot, húsz országban pedig 20 százalék fölé emelkedett, továbbá a vállalat jelentős áttörést ért el többek közt a kulcsfontosságú brit, francia és német piacokon. A Huawei fogyasztói üzletágának pénzügyi eredménye 2016 első félévében megközelítette a 77,4 milliárd kínai jüant, amely 41 százalékos növekedést jelent 2015-höz képest, a növekedés mértéke a Kínán kívüli piacokon 1,6-szor nagyobb volt, mint az anyaországban.

forrás: Huawei

No Responses

Szólj hozzá