18,4 colos óriástablet jön a Nokiától

Mint már biztosan tudjátok, a Nokia vissza próbál törni az okostelefon piacra. Egyelőre igen meggyőző dolgokkal álltak elő. A legfontosabb, hogy szakítottak a Windows Phone operációs rendszerrel, és androidra váltottak, ami nagyot javít az egyelőre amúgy sem rózsás helyzetünkön. A nokia 6-ot már bemutatták, ami egy erős középmezőnyt képvisel elérhető áron, a pletykák szerint már készülőben van két nagyobb teljesítményű készülék is: a Nokia 8 és a Nokia P1.

A cég nem hagyja annyiban, hogy kiszorult régi szerepéből, és újra megteremtheti a régi egzisztenciáját. Most éppen egy hatalmas kijelzővel szerelt tabletet jelentett be. A készüléket látszólag kicsit sem titkolják, már a specifikációi is elérhetőek. Operációs rendszer gyanánt az újdonsült android 7.0 Nougat-ot kapja. Ami pedig a táblagép “szexepile” nem más, mint az orbitálisan nagy kijelző, ami konkrétan 18,4 colos, és 2560 x 1440 pixel felbontású. Csak viszonyításképpen egy átlagos laptop megjelenítője 15,6 colos.

Hardver tekintetében sem lesz mit szégyellnie, hiszen az új Qualcomm Snapdragon 835-öt kapja majd 4GB RAM és 64 GB belső memória társaságában. Meglepő, hogy szakítottak a tipikus tabletek rossz kameráinak szokásával, ugyanis elől és hátul is egy-egy 12 MP-es szenzor lesz beépítve, mindkettő 4K felbontású videóra képes, és a hátsó LED villanóval és autofókusz funkcióval ellátva.

A bemutatásának időpontjáról egyelőre nincsen információnk, és arról sem, hogy kis hazánkban elérhető lesz-e az új modell.

Forrás: PhoneArena

Szólj hozzá