200 ezer Apple Vision Pro headset adtak el, mindössze 10 nap alatt

Az Apple Vision Pro egy kevert valóság headset, amelyet az almás gyártó a közeljövőben dob piacra. Ugyanakkor az előrendelési fázis már egy ideje tart, és a benfenntesek szerint nagyjából 200 000 darabot adtak el a méregdrága készülékből, mindössze 10 nap leforgása alatt.

Azt követően, hogy a készülék előrendelése megindult, az eladott Apple Vision Pro headsetek száma gyorsan emelkedni kezdett. Ming-Chi Kuo szakértő szerint nagyjából 160 és 180 ezer darab között értékesítettek a headsetből. Egy másik forrás is megerősíti ezt a becslést. A MacRumors csapata beszélt valakivel, aki bennfentes a témában, és az illető azt állítja, hogy az előrendelések megkezdése óta eltelt 10 nap alatt 200 ezer Vision Pro kelt el. Kuo becslése három nappal a megjelenés után érkezett, vagyis a kereslet megtorpanni látszik.

Tesztelők és influencerek már hozzájutottak a saját példányukhoz, de egy embargó eddig megtiltotta számukra, hogy bármit is publikáljanak a készülékről. Ez a bizonyos korlátozás éppen ezen a napon jár le. A kevert valóság headsetek kiszállítása, illetve a nyílt értékesítés ezen a héten pénteken kezdődik. Most már csak az lenne jó tudni, hogy a tesztelők véleménye merre tereli a felhasználókat. A méregdrága készülék megvásárlására, vagy inkább arra buzdítja a potenciális vevőket, hogy kerüljék el az Apple termékét.

Az Apple Vision Pro 3500 dollárba, vagyis nagyjából 1 200 000 Ft-ba kerül, így aztán ezzel az árcédulával a készülék elsősorban a cégeknek, illetve az anyagilag jól eresztett rajongóknak szól. Arra tehát semmiképp sem érdemes számítani, hogy az eladási számok lenyomják az iPhone vagy Mac értékesítési eredményeit. Ugyanakkor már rég volt arra példa, hogy az Apple új termékkategóriában vessse meg a lábát, vagyis a Vision Pro sikere meghatározó lehet annak jövőjének alakulásában.

Forrás: MacRumors

Szólj hozzá