200 megapixeles kamerával jöhet a Samsung Galaxy S23 Ultra

Ha emlékeztek a Samsung tavaly szeptemberben mutatta be az első, okostelefonokba szánt, 200 megapixeles kameramodulját, ami az ISOCELL HP1 névre hallgat. Az érdekes ebben az érzékelőben, hogy azóta sem került alkalmazására semmilyen mobil esetében, kvázi parlagon hever a technológia. Könnyen meglehet, hogy nem is Samsung gyártmányú készülék lesz az első, amelynek a hátoldalán ez a modul megjelenik, de ez nem jelenti azt, hogy a dél-koreai gyártó nem tervezi alkalmazni ezeket a nagy felbontású szenzorokat. A színfalak mögött állítólag készül egy újabb érzékelő, amit a jövőre érkező Samsung Galaxy S23 Ultra meg is kaphat.

Friss értesülések szerint a Samsung talán már el is készítette a második 200 megapixeles kameráját, és az ETNews csapata úgy tudja, hogy azt a jövőre debütáló Galaxy S23 Ultra hátlapján fogjuk viszontlátni. A dél-koreai médiaorgánum forrásai azt állítják, hogy az érzékelők 70 százalékát a Samsung Electro-Mechanics fogja gyártani, a maradék 30 százalékot pedig a Samsung Electornics állítja majd elő. Azon túlmenően, hogy a 200 megapixeles modul a hátlapját ékesítheti, jelen pillanatban nem sokat tudni a Galaxy S23 Ultra kapcsán, de valószínűleg megmarad az S Pen támogatás, és vélhetően a készülékbe bele lesz pakolva a vállalat tudásának színe-java.

Ezen a ponton egyelőre vakon repülünk a szóban forgó ISOCELL érzékelő kapcsán is, a szenzor jellemzői ismeretlenek, és a bennfentesek sem beszéltek róla eddig konkrétumokban. Ugyanakkor, mivel a modul állítólag már elkészült, fejlesztése lezárult, hamarosan hallani fogunk erről a bizonyos konstrukcióról. Az első telefonokhoz készített 200 megapixeles kameramodul elvileg szintén nem fog pocsékba menni, mert a valamikor nyáron megjelenő Motorola zászlóshajó esetében alkalmazni fogják, legalábbis erről hallani. A fejlesztés ideje alatt “Frontier” névre hallgató okostelefon prémium jellemzőkkel fogja levenni lábáról a vásárlóközönséget, amelyek közül csak egy lesz ez az óriási felbontású érzékelő.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá