200 wattos gyorstöltésen dolgozik a Xiaomi

Habár a Xiaomi Mi 10 Ultra által támogatott 120 wattos töltés sem piskóta, a kínai gyártó emelni szándékozik a tétet. A szupergyors töltés egy 4500 mAh kapacitású telepet nagyjából félóra alatt tölt tele, de ez úgy látszik, nem elég, mivel az ázsiai vállalat egy 200 wattos metóduson dolgozhat a színfalak mögött.

A friss értesülések az Android Central jóvoltából kerültek napvilágra, a kollégák ott úgy tudják, hogy a Xiaomi egy legalább, de az is lehet, hogy 200 wattnál gyorsabb töltési metódussal készülnek, ami valamikor jövőre debütálhat. Egy Weibo-s szivárogtatásban az áll, hogy a korábban már említett 4500 mAh-s aksit ez a bizonyos töltési metódus mindössze negyedóra alatt – igen jól olvasod -, nulláról száz százalékra tudná tölteni, ami azért már tényleg durva.

Ehhez persze kell egy megfelelő adapter, és persze egy mobil, ami támogatja is ezt a rendkívüli sebességet, no de ezeken elvileg most is serényen dolgoznak a kínai gyártó munkatársai, az értesülések szerint. Lehetséges azonban, hogy a 100 wattnál gyorsabb töltési megoldások a vártnál gyorsabban károsíthatják a telefonok akkumulátorát. Azt pedig egyelőre nem tudni a Xiaomi mérnökei milyen módon igyekeznek majd megoldani ezt a problémát annál a bizonyos 200 wattos, vagy akár gyorsabb töltési megoldásnál, amin állítólag dolgoznak.

A gyorstöltést prezentáló szivárogtatásban egy szomorú hír is szerepel, mely szerint a Xiaomi nem fogja megjelentetni a Mi MIX 3 utódját, legalábbis a közeli jövőben semmiképpen. Azt mondjuk nem tisztázza ez egészen pontosan mit jelent időben, helyette arról értekezik, hogy a gyártó 2021-ben a kijelző mögé szerelt kamerákkal fog foglalkozni, a befelé hajló telefon kijelzők mellett.

Mivel ezeket az értesüléseket senki nem erősítette meg hivatalos oldalról, egyelőre nem érdemes őket túl komolyan venni, még akkor sem, ha máskülönben eléggé logikusnak hangzanak. Ti mit gondoltok? Szüksége van az embernek 200 wattos töltésre? Írjátok meg nekünk kommentben!

Forrás: PhoneArena

Szólj hozzá