2019-re áttérhet az Apple az USB-C csatlakozók használatára

Érdekes hír terjed az utóbbi napokban, miszerint végre egységesíthetik a töltőaljzatokat, és az Apple is lecserélheti a már jól megszokott Lightning csatlakozóját.

Bizonyára sokaknak okoz problémát, hogy az Androidos készülékek és Apple termékek aljzatai nem egyformák, így könnyen akadályba ütközhetnek, amikor éppen szükségük lenne egy kábelre, és nem tudnak kérni, mert az ismerősük más típusút mobilt használ.

Az Apple egyébként 2012-ben, az iPhone 5 megjelenésével vezette be a Lightning csatlakozót, és azóta is kitart mellette, ám a legfrissebb hírek már arról szólnak, hogy elgondolkoztak az USB type-C használatán, amit egyébként a modernebb Androidos mobilok is használnak.

Ez nekünk felhasználóknak remek lenne, és az Apple-nek sem okozna gondot, hiszen a Mac-en már most használják ezt a típust. Ennek ellenére minden érv amellett szól, hogy a cupertinóiak nem fognak váltani, mert egész egyszerűen nem érné meg nekik. Technikailag tökéletesen megfelel nekik a Lightning csatlakozó, hiszen sebességben is bőven van még benne tartalék, ráadásul kényelmes is, mivel reverzibilisre tervezték.

Az aljzata kisebb helyet igényel az USB-C aljzatnál, így helyet is vesztenének, ami komoly áttervezési munkával járna. Bevételben is rosszabbul járnának, hiszen jelenleg 6.790 Ft-ba kerül az 1 méteres változat, és nagyon nem érné meg nekik, ha a váltás után mindenféle ezerforintos kábellel helyettesítenék az emberek a gyári verziót.

Forrás: HVG

Szólj hozzá