2020-ban érkezik az Xbox One utódja

A következő generációs konzolok előreláthatóan hatalmas előrelépést jelentenek majd a játékosok számára, és nem lesz ez másképp az Xbox esetében sem, ahol a gyártó most a specifikációval és a megjelenéssel kapcsolatban is elárult néhány részletet.

A Microsoftnál pontosan tisztában voltak vele, hogy az E3-on muszáj lesz némi információval szolgálniuk az Xbox következő generációjával kapcsolatban, és nem is hagyták cserben a rajongókat. A konzolt jelenleg az Xbox Project Scarlett néven fejlesztik, és hardveres téren iszonyatosan erős lesz.

Az AMD adja majd a hardvert hozzá, így a Zen 2 és Navi architektúrára épül majd a gép, amely nagyjából 4x erősebb lesz az elődnél. A 120 fps mellett akár még a 8K felbontás is elérhető lesz, és természetesen a Ray Tracing sem marad ki a repertoárból. A GDDR6-os RAM és az SSD is biztosra vehető, így a töltési idő jócskán lerövidül a mostani generációhoz képest.

Indulásnál a Halo Infitnite lesz az egyik húzónév, amelyből a fent látható kis videót is megmutatták. Az ígéretek szerint 3 generációra visszamenőleg teljes kompatibilitást kapunk, így az Xbox One, az Xbox 360 és az Xbox játékok futtatása sem okoz majd gondot az újdonságnak.

És hogy meddig kell még várnunk? Sajnos elég sokat, mivel csak jövőre érkezik az új Xbox. Ráadásul minden bizonnyal csak az év végén, az ünnepi időszakban dobják majd piacra konzolt, melynek az áráról egyelőre még nincsenek információk.

Forrás: TechRadar

 

Szólj hozzá