2022-re halasztották a Diablo Immortal startját

Igencsak forró a helyzet a Blizzard háza táján, leköszönő vezetők, rossz munkakörülményekről, zaklatásokról szóló egyre gyarapodó értesülések, pereskedés, szóval van mivel megbirkóznia a szebb napokat is megélt kiadónak. Most bejelentették, hogy a telefonokra fejlesztett Diablo Immortal nem fog megjelenni már az idén, a közösséget megosztó játék 2022-ben debütálhat.

Eléggé nagy kulimászban van most az Activison Blizzard, hiszen a Fair Employment and Housing Department egy kétéves vizsgálatot követően szexuális zaklatás és diszkrimináció miatt beperelte a játékfejlesztő céget, ám úgy tűnik, hogy nem ez az oka a telefonos játék késésének. Legalábbis a hivatalos verzió szerint nem. A Diablo Immortal hivatalos weboldalán nemrégiben közzétettek egy fejlesztői posztot, amelyben a PvP módot, az endgame tartalmakat és a kontroller támogatást érintő változásokkal indokolják a késést.

A poszt azt is említi, hogy a fejlesztő csapat rájött, hogy egyszerűen képtelenek minden olyan újítást időben bevezetni, amelyet elterveztek. Így aztán sajnálattal ugyan, de közölték, hogy nem tudják tartani a 2021-re ígért megjelenést. A jelenlegi álláspont szerint a Diablo Immortal valamikor 2022 első felében jelenhet meg leghamarabb, már ha ugyan megjelenik egyáltalán. Szerencsére démonvadászatban addig sem lesz hiány, hiszen szeptember 23-n startol az ikonikus Diablo II újragondolt változata a Resurrected. A cím megjelenik PC mellett az összes nagyobb konzol platformra, ráadásul ha a crossplay nem is, a cross-save támogatott lesz, vagyis ha van több eszközöd, az egyiken folytathatod a másikon megkezdett karaktered fejlesztését.

Forrás: PhoneArena

Szólj hozzá