2023 januárjában mutathatja be a Sony és a Honda a közösen fejlesztett elektromos autóját

Habár egyáltalán nem titok, azért nagydobra sem volt verve, hogy a Sony és a Honda közösen fejleszt elektromos autót. Hamarosan viszont mindannyian megtekinthetjük a közös munka gyümölcsét, amelyet a januárban megrendezésre kerülő CES 2023 expon fognak a nagyérdemű elé tárni.

A Sony nemrég publikált egy kedvcsináló, figyelemfelkeltő videót a YouTube-on, amelyben beharangozták, hogy a Las Vegas-i tech expó lesz az első olyan helyszín és alkalom, amelyen megmutatják a világnak, hogy eddig mire jutottak a Hondával közösen végzett munka során. A két cég idén tavasszal fogott össze és alapított egy közös vállalatot, de a partneri kapcsolat már jóval korábbra is visszanyúlik. A Sony Honda Mobility név bejelentése tehát már csak afféle formalitás volt.

A figyelemfelkeltő videó az autó formatervének egyes részletein kívül nem vett fel semmit magáról a járgányról, de a rövid videó alapján okkal feltételezhetjük, hogy a kiállításon már egy tényleges járművet fognak elénk tárni és nem csak beszélnek majd róla. Az elektromos autót 2023 január 4-én fogják színpadra állítani.

A korábbi szóbeszédek szerint a Sony az autó belsejében lévő infotainment és szórakoztató rendszerek fejlesztését végzi majd, amelyek egyebek mellett lehetővé teszik a filmnézést és a PlayStation 5 játékok lejátszását. Cseppet sem meglepő módon az autó kidolgozását a Honda végzi, nekik azért ebben a műfajban nem csekély tapasztalatuk van.

Az autó javíttatását az előzetes értesülések szerint Honda márkaszervizekben fogják majd végezni, de ha jobban belegondolunk ez sem olyan földtől elrugaszkodott kijelentés. Ha most ezeket a sorokat olvasva belelkesültél, sajnos kénytelenek leszünk letörni a jókedvedet, egy darabig még biztosan nem lehet Sony/Honda elektromos autót vásárolni, mert az a tervek szerint leghamarabb 2026-ban kerülhet az utcákra és elsőként Japánban fogják forgalmazni. Persze sejtésünk szerint, amennyiben az autó sikert arat, idővel kijuthat a Felkelő Nap Országából.

Forrás: ArenaEV

Szólj hozzá