2027-re befuthat a hajlítható kijelzős iPhone

Tetszik vagy sem, a hajlítható kijelzős okostelefonok itt vannak velünk ,és egyre csak nő a piaci jelenlétük. Ez azt jelenti, hogy valamikor az Apple-nek is be kell lépnie ebbe a termékkategóriába, és a szóbeszédek szerint már most is kísérleteznek különféle prototípusokkal. A TrendForce egy friss jelentése szerint azonban az almás cég 2027 előtt nemigen fog piacra dobni hajlítható kijelzős iPhone-t.

És hogy miért kell még legalább három évet várni arra, hogy megjelenjen az iPhone Fold, vagy legyen bármi is a neve? Nos, a vállalat szigorú elvárásokat támaszt a hajlítható képernyők felé. Magyarán szólva, Tim Cook cége csak akkor hajlandó ilyen okostelefont a piacra dobni, ha azok megjelenítői megbízhatóak, strapabíróak és valóban mentesek lesznek mindenféle gyűrődéstől.

A legtöbben hamar megszokják a gyűrődést a hajlítható készülékükön, de az Apple számára úgy látszik, az teljesen elfogadhatatlan. Az pedig, hogy a megbízhatóság a vállalat szótárában a hajlítható képernyőkre vonatkozóan mit jelent, nem tudni, de valószínűleg az Apple azt szeretné, ha a hajlítást lehetővé tévő mechanizmus hosszú éveken át problémamentesen működne.

A TrendForce szakértői szerint az almás vállalat jelenleg is értékeli az alkatrész-specifikációkat, illetve azok teljesítményét az első hajlítható kijelzős iPhone-hoz, ám ez persze még eltarthat egy darabig. Amennyiben csak 2027-ben kerül piacra, ahogyan arról már korábban is hallottunk, akkor a tényleges fejlesztés leghamarabb jövőre kezdődhet meg, így még bőven lesz ideje az Apple beszállítóinak arra, hogy minden elvárásnak megfeleljenek.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá