240 Hz-es OLED monitorokkal készül az LG a januári CES a kiállításra

Erőteljesen vitatható, hogy mi szükség ilyen magas képfrissítési frekvenciával rendelkező monitorokra, de az semmiképp, hogy a fejlődés és a haladás mindenképpen hasznos. Fogalmunk sincs, hogy milyen hardver fogja maximálisan kihajtani az LG legújabb UltraGear monitorait, de az tény, hogy két frissített modell is érkezik a januári CES kiállításra, OLED panellel és 240 Hz-es képfrissítési rátával.

Jelenleg nincs nagyobb képfrissítési rátával rendelkező OLED monitor a piacon, az LG egy 27 illetve egy 45 colos verzióval tervez előrukkolni, utóbbi egy ívelt megoldás lesz 800R hajlítottsággal. A tavalyi UltraGear modellek esetében 144 Hz volt a maximális képfrissítés.

A magas képfrissítés mellett rendkívüli reszponzivitásra is lehet számítani az újdonságoknál, amelyek késleltetése mindössze 0,3 ms lesz. A monitorok egyaránt támogatni fogják az AMD FreeSync Premium, illetve az Nvidia G-Sync technológiákat, ráadásul le fogják fedni a DCI-P3 színskála 98,5 százalékát.

A 27 hüvelykes modell felbontása 2560 x 1440 lesz, a 45 hüvelykes változaton pedig 3440 x 1440 pixel sorakozik majd. Mindkét monitort támogatni fogja a DisplayPort 1.4, illetve a HDMI 2.1 szabványokat, illetve fel lesznek szerelve egy négypólusú fejhallgató csatlakozóval. A monitorok mellé járni fog egy távirányító is, amelyekre még programozható gyorsbillentyűk is kerülnek.

Azt egyelőre nem tudni, hogy mennyibe kerülnek majd az LG prémium monitorai, de sejthetitek, hogy zsebbenyúlós lesz mindkettő. A készülékeket már elő lehet rendelni Kanadában és az USA-ban, a forgalmazás pedig majd valamikor januárban kezdődik az érintett régiókban. Európai értékesítésről itt egyelőre nem esik szó, de valószínűleg hozzánk is eljutnak majd a monitorok, csak győzzünk félretenni rájuk.

Forrás: Android Authority

Szólj hozzá