Újra felbukkant a Xiaomi 12S


A közelmúltban láthattuk kiszivárgott képen, illetve nemrégiben megkapta tanúsítványát a 3C hivatalától, most pedig a Geekbench adatbázisában tűnt fel a Xiaomi 12S. A készülék egyebek mellett azért lehet érdekes, mert az egyik első olyan Xiaomi mobilról van szó, amelynek kameráit már a Leica szakembereivel közösen készítették.

A benchmark eredmények szerint az okostelefon burkolata alatt Snapdragon 8+ Gen 1 chipset teljesít szolgálatot 12G B RAM-mal karöltve. A szoftveres oldalt Android 12 képviselte a tesztek futtatása alatt, valószínűleg MIUI 13 interfésszel kiegészítve. A felsorolt hardver 1328 pontot gurított az egymagos mérések során, a többmagos tesztekben pedig 4234 pontot sikerült szereznie.

A 3C hivatala által készített dokumentáció szerint a Xiaomi 12S akkumulátora támogatni fogja a 67 wattos gyorstöltést, de ennél többet az ázsiai iroda sem fedett fel a specifikációk közül. A további jellemzőket egyelőre csak a szóbeszédeknek köszönhetően ismerhetjük, amelyek egyebek mellett beszélnek egy 120 Hz-es OLED kijelzőről, 50 megapixeles, Leica-val közösen fejlesztett elsődleges képrögzítő modulról is.

Az eddigiek alapján úgy tudjuk, hogy a telefonnal együtt debütál majd a Xiaomi 12S Pro modell is, amelyik kétféle lapkakészlettel is meg fog jelenni. Az egyik variáns belsejében Snapdragon 8+ Gen 1 végzi majd a számításokat, a másikban pedig Dimensity 9000.

Sajnos olyan részleteket egyelőre nem ismerünk, mint a készülékek bemutatójának napja, vagy a várható árazás, de mivel egyre sűrűbben hallani a 12S modellekről, valószínűleg a közeljövőben tervezik őket leleplezni a nagyérdemű előtt.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá