360 fokos térhatással rendelkező hangfalakat mutatott be a Sony

Két új hangfalat is bejelentett a Sony, amelyek esetében a 360 fokos térhatást hangsúlyozták ki leginkább, és mivel a bejelentést követően felkerültek a gyártó oldalára, így gyakorlatilag minden részletre fény derült.

A Bluetooth hangfalak fénykorukat élik, így nem véletlen hogy ilyen készülékeket dobott piacra a Sony. Az SRS-RA5000 és SRS-RA3000 prémium vezeték nélküli hangszóróként reklámozza a Sony, és valós 360 Reality Audio elnevezéssel reklámozza őket, amely 360 fokos térbeli élményt ígér. Állítólag a felhasználót teljesen körülölelő hangélményt kapunk, bár azért efelől vannak kétségeink, hiszen ebben még komolyabb soundbaroknak is beletörik a bicskája.

Az SRS-RA5000 a nagyobb modell, és nem kevesebb, mint hét hangszóró is került bele. Három speaker felfelé mutat, míg szintén három hangszóró oldalirányba küldi a hangokat, és kapunk még mellé egy dedikált hangszórót is a mélyhangoknak. A kisebb modellben  2 magassugárzó, 2 passzív membrán és  1 teljes tartományt lefedő hangszóró került.

Igazi okoshangszórókkal van dolgunk, hiszen olyan extrákkal is ellátták őket mint az automatikus hangkalibráció, vagy a beépített Chromecast. Ezen felül kompatibilis a Google Asszisztenssel és Alexával is, és WiFi-n, illetve Bluetooth-on is kiküldhetjük rá a zenét, ráadásul az itthon is népszerű Spotify Connect is támogatott.

Mivel a kényelem és kompakt stílus nagyon vonzó manapság, így bizonyára bőven lesz rájuk kereslet. A térbeli hatást illetően szkeptikusak vagyunk, de egy korrekt hangzással már kibékülnénk. A hazai árak egyelőre még nem ismertek, ám közlemény szerint az SRS-RA5000 599 euróba (215 ezer Ft) kerül, míg az SRS-RA3000-ért 359 eurót (129 ezer Ft) kér a Sony. Ennyiért pedig joggal várható el a prémium hangminőség, így kíváncsian várjuk az első teszteket.

Forrás: TheVerge

Szólj hozzá