50 megapixeles kamerával érkezett az Oppo K12x

Hogy ne csak mindig a csúcskategóriás okostelefonokról és tabletekről számoljunk be, félszemmel követjük a középkategóriás mezőnyt is. Ebben a szegmensben most új versenyző lép színre az Oppo K12x képében, amely 50 megapixeles elsődleges kamerával, 80 wattos gyorstöltéssel és 120 Hz-es OLED megjelenítővel érkezett.

A készülék már előrendelhető Kínában, ahol 180 dolláros, vagyis 64 ezer forintos indulóáron kezd. Arról egyelőre nem esett szó, hogy kapható lesz-e nemzetközi forgalomban, de mivel az Oppo és a Nokia rendezte a nézeteltérését, egyáltalán nem lehetetlen, hogy a középkategóriás mobil később hozzánk is eljut.

Az Oppo K12x belsejében Snapdragon 695 lapkakészlet teljesít szolgálatot 8 vagy 12 GB RAM társaságában. A hardver egy sík kialakítású, 6,67 hüvelykes, Full HD+ felbontású OLED megjelenítő takarásában zakatol, a panel támogatja a 120 Hz-es képfrissítési rátát.

A belső tárhely a választott kiszereléstől függően 256 vagy 512 GB-os lehet, de nem kell nagyon túlgondolni a választást, mert van micro SD kártyás bővítés. A kártyafoglalat képes fogadni két nano SIM kártyát is, és ezek mindegyike képes lesz csatlakozni az 5G hálózatokra.

Az Oppo újdonságának hátoldalán 50 megapixeles elsődleges kamera foglal helyet f/1,8 rekeszértékű lencse mögött, sajnálatos módon azonban optikai képstabilizátorra nem tellett. A másodlagos érzékelő egy 2 megapixeles portré modul. Az előlapra 16 megapixeles képrögzítő egység került, amely egy kivágásban foglal helyett, a felső keret alatt középre igazítva. Videózni legfeljebb 1080p felbontásban, 30 fps képkockasebességgel lehet. A felvételek minőségét elektronikus képstabilizátor javítja.

Az Oppo K12x energiaellátásáról egy 5500 mAh kapacitású akkumulátor gondoskodik, amely támogatja a 80 W-os SuperVOOC gyorstöltést és a Power Delivery 3.0 szabványt. A gyártó szerint a telepet mindössze 50 perc leforgása alatt 100%-ra lehet tölteni, ha teljesen le van merülve.

Az okostelefon Android 14 operációs rendszerrel érkezik, amelyet a ColorOS 14 felhasználói felület egészít ki. A készüléket zöld és titánszürke árnyalatokban lehet beszerezni, a már említett cirka 64 ezer forintnak megfelelő indulóáron. Ezért az összegért 8 GB RAM és 256 GB háttértár jár. A mobil nyílt értékesítése május 20-án kezdődik Kínában.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá