50 megapixeles kamerával és 120 Hz-es kijelzővel debütált az iQOO Z5x, és még az ára is baráti

Az iQOO ha valaki esetleg nem tudná a Vivo brandje, és elsősorban játékokra fókuszáló okostelefonok és egyéb termékek gyártásával foglalkoznak. A legújabb készülékek a korábbi Z5 modell variánsa és a Z5x névre hallgat. Az okostelefon egészen menő jellemzőkkel rendelkezik, van 120 Hz-es kijelző, 50 megapixeles elsődleges kamera, korrekt hardver, és az egészben az a legjobb, hogy a mobil egészen barátságos árazást kapott.

Az iQOO Z5x képernyője 6,58 hüvelykes, felbontása a jól megszokott Full HD+, a képfrissítési ráta 120 Hz-es, maga a panel pedig LCD. A megjelenítő felső részén egy csepp alakú szenzorsziget foglal helyet, ami otthonául szolgál az előlapi 8 megapixeles kamerának. És ha már kamerák, a hátoldal ékessége az 50 megapixeles elsődleges modul, amelyet egy 2 megapixeles makró szenzor segít fotók készítésekor.

Az iQOO Z5x burkolata alatt a számításokat MediaTek Dimensity 900 lapkakészlet végzi, amely mellé az összeszerelés során akár 8 GB RAM és 256 GB háttértár is kerülhet. Mihelyt első alkalommal beizzítjuk a készüléket Android 11 alapokra hegesztett OriginOS 1.0 rendszer fogad bennünket, amelynek számos optimalizációs és teljesítménynövelő eszköz is a részét képezi, például virtuális RAM-ot is aktiválhatunk. A gyakorlatban ez 1,5 GB-ot jelent a 6 GB RAM-mal, és 4 GB-ot a 8 GB RAM-mal rendelkező modell esetében. A hardvert egyébként ötrétegű folyadékhűtés igyekszik hűsen tartani.

Az említésre érdemes specifikációk közé tartozik a Wi-Fi 6 és az 5G támogatás mellett az oldalsó keretre szerelt ujjlenyomat-olvasó is. Az iQOO Z5x mobilitását egy 5000 mAh kapacitású akkumulátor szavatolja, amely USB-C csatlakozón keresztül akár 44 wattos töltőkkel is táplálható. A gyártói leírás értelmében a megfelelő adapterrel a teljesen lemerült okostelefon mindössze 30 perc leforgása alatt képes elérni az 58 százalékot.

A vadonatúj készülék háromféle színben – narancssárga, kék és sötétszürke -, kapható, illetve három különböző memóriakonfigurációból lehet választani. A legolcsóbb modell, amely 6/128 GB-os mindössze 250 dollárt, vagyis nagyjából 77 ezer forintot kóstál. Az okostelefon forgalmazása egyelőre Kínára korlátozódik, ahol helyi kiskereskedők és maga a gyártó kínálja majd, az előrendelés már aktív. Nemzetközi forgalmazásról nem esett még szó, de reméljük, hogy globálisan is piacra dobják majd a készüléket, mert így papíron legalábbis nagyon korrekt ajánlatnak tűnik.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá